back to top
33.1 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

33.1 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Βρετανία και ΗΠΑ κάλεσαν εκ νέου  σήμερα τους πολίτες των χωρών τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, εν μέσω εντεινόμενων φόβων για ξέσπασμα πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ. 

Από έναν πύραυλο μικρής ακτίνας που έφερε κεφαλή επτά περίπου κιλών σκοτώθηκε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, όπως ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν. 

Η εκδίκηση της Τεχεράνης για την επίθεση θα είναι “σφοδρή και θα γίνει με κατάλληλο τρόπο, σε κατάλληλο χρόνο και τόπο”, ανέφερε η ανακοίνωση που κατηγόρησε το Ισραήλ -την τολμηρή και τρομοκρατική σιωνιστική κυβέρνηση”- για το θάνατο του Χανίγια. 

Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές από το Ιράν ότι ο σύμμαχός του, η Χεζμπολάχ, αναμένεται να πλήξει το Ισραήλ σε «βάθος» και να «μην περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους», ως απάντηση στη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης, του Φουάντ Σουκρ, την Τρίτη κοντά τη Βηρυτό 

 Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με μία εξαιρετική εμφάνιση, στον μεγάλο τελικό της Δευτέρας στο άλμα επί κοντό πέρασε ο Εμμανουήλ Καραλής και βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για το μετάλλιο.  

Στην κωπηλασία, εκτός βάθρου έμεινε ο Στέφανος Ντούσκος, στον τελικό του μονοθέσιου σκιφ. 

Στο πόλο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία με 14-13. 

Ο Μάκης Μίτας δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του σκητ της σκοποβολής  τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στο Σατορού. Στον προκριματικό του σκητ μετείχε και δεύτερος Έλληνας αθλητής, ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης, ο οποίος στο σύνολο κατετάγη 19ος, 

“Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μισό δισ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα, οι εργαζόμενοί μας θα μπορούσαν να αμείβονται με μισθούς Γκρίνμπεργκ”, σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τις  οφειλές της ΝΔ,όπως φαίνονται στον ισολογισμό της.  

Τη Νάξο επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Μεταξύ άλλων απόψε στις 8 θα μιλήσει σε στελέχη και φίλους του Κινήματος.  

Ζητήματα ενεργειακής πολιτικής και διαχείρισης έθεσε μεταξύ άλλων από τα Χανιά ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας. Μεταξύ άλλων μίλησε για δέσμευση του ηλεκτρικού χώρου από εκείνους που πήραν άδεια για να δημιουργήσουν αιολικά πάρκα, εμποδίζοντας ιδιώτες επιχειρηματίες και αγρότες να βάλουν έστω και ένα πάνελ. 

Το όραμά της για μία πρωταγωνιστική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά δρώμενα και τη μεταστροφή του από κόμμα διαμαρτυρίας και ετεροπροσδιορισμού σε εν δυνάμει κόμμα εξουσίας παρουσίασε η υποψήφια για την προεδρία Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Κώστα Κορέλλη και Βαγγέλη Σαρακινό. 

«Σχέδιο, διάλογος, λύσεις» είναι το τρίπτυχο των συναντήσεων του  υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος συνέχισε τις επαφές του με πολίτες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Γερουλάνος περιόδευσε σε Πτολεμαΐδα, Έδεσσα, Σκύδρα και Γιαννιτσά. 

Οριοθετήθηκε γρήγορα χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Σουφλί του Έβρου.  

  Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Νέα Σάντα Ροδόπης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 102 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 24 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. 

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος του πρώτου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου. Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν όσοι ταξιδεύουν προς την Πελοπόννησο, καθώς παρατηρείται μεγάλο μποτιλιάρισμα τόσο στα διόδια της Ελευσίνας, όσο και στο ύψος της Νέας Περάμου. Μεγάλη ήταν η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά, αφού το πρωί απέπλευσαν 14 πλοία. Για σήμερα, Σάββατο  έχουν προγραμματιστεί συνολικά 26 δρομολόγια προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό και Κρήτη 

Και  καιρός… 

Αίθριος  για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.  

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα