back to top
30.9 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

30.9 C
Athens
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Βρετανία και ΗΠΑ κάλεσαν εκ νέου  σήμερα τους πολίτες των χωρών τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, εν μέσω εντεινόμενων φόβων για ξέσπασμα πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ. 

Από έναν πύραυλο μικρής ακτίνας που έφερε κεφαλή επτά περίπου κιλών σκοτώθηκε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, όπως ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν. 

Η εκδίκηση της Τεχεράνης για την επίθεση θα είναι “σφοδρή και θα γίνει με κατάλληλο τρόπο, σε κατάλληλο χρόνο και τόπο”, ανέφερε η ανακοίνωση που κατηγόρησε το Ισραήλ  για το θάνατο του Χανίγια. 

Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές από το Ιράν ότι ο σύμμαχός του, η Χεζμπολάχ, αναμένεται να πλήξει το Ισραήλ σε «βάθος» και να «μην περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους», ως απάντηση στη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης, του Φουάντ Σουκρ, την Τρίτη κοντά τη Βηρυτό 

Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικό πλήγμα εναντίον ενός σχολείου που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στην Πόλη της Γάζας, λίγες ώρες έπειτα από δύο άλλα πλήγματα στη Δυτική Όχθη, όπου σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας τοπικός διοικητής της Χαμάς. 

Στους Ολυμπιακούς αγώνες…

Στον τελικό του επί κοντώ πέρασε με ‘άνεση σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής όπου την ερχόμενη Δευτέρα θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο.  

Στην κωπηλασία, εκτός βάθρου έμεινε ο Στέφανος Ντούσκος, στον τελικό του μονοθέσιου σκιφ. 

Στο πόλο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία με 14-13. 

Ο Μάκης Μίτας δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του σκητ της σκοποβολής  τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στο Σατορού. Στον προκριματικό του σκητ μετείχε και δεύτερος Έλληνας αθλητής, ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης, ο οποίος στο σύνολο κατετάγη 19ος, 

«Τζίφος η ‘αποκάλυψη’», υποστηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με τίτλο: «Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζει: «τι είναι μία ήδη υπάρχουσα δεξαμενή νερού βάθους 1,40 μέτρων μπροστά στο βάθος της Διαφθοράς σας;». Ειδικότερα αναφέρει στην ανάρτησή του πως «όταν τα βάζεις με το Πρώτο Θέμα, το ‘πληρωμένο πιστόλι’ του κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με το Μαξίμου, είναι λογικό να εισπράττεις το τίμημα. 

Όταν τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας», σχολιάζει σχετικά με το θέμα  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 

Τη Νάξο επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης , τα Χανιά ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας. 

 «Σχέδιο, διάλογος, λύσεις» είναι το τρίπτυχο των συναντήσεων του  υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος συνέχισε τις επαφές του με πολίτες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Γερουλάνος περιόδευσε σε Πτολεμαΐδα, Έδεσσα, Σκύδρα και Γιαννιτσά. 

Οριοθετήθηκε γρήγορα χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Σουφλί του Έβρου.  

  Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Νέα Σάντα Ροδόπης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 102 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 24 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. 

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα  στο Λιμενικό   για τον εντοπισμό άνδρα μετά από την πτώση του από ιστιοφόρο στον Κορινθιακό. Στο σημείο πνέουν άνεμοι ισχύος τεσσάρων Μποφόρ. 

Και  καιρός… 

Αίθριος  για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα