back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ εκτόξευσε το βράδυ η Χεζμπολάχ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Γάζα και εν είδει αντιποίνων για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Ανάμεσα στους στόχους και ο οικισμός Μπέιτ Χιλέλ, στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν από τον Λίβανο το συντομότερο δυνατόν. Εν μέσω των φόβων για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την ελπίδα πως το Ιράν θα επιδείξει τελικά αυτοσυγκράτηση, παρά τις απειλές ότι θα εκδικηθεί για την προ ημερών δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη.

Πρόταση για τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στη Νέα Υόρκη στις 13 Αυγούστου έκαναν τα Ηνωμένα Έθνη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την οποία και αποδέχθηκε, όπως είπε ο ίδιος σε εκδήλωση. “Δεν έχουμε μέχρι στιγμής ενημερωθεί αν έχει υπάρξει η ίδια ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς” πρόσθεσε.

Στους 8 του Ολυμπιακού τουρνουά προκρίθηκε εθνική μας ομάδα μπάσκετ μετά τη νίκη της Σερβίας επί του Νότιου Σουδάν. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία την Τρίτη, 6 Αυγούστου. 

Το μεσημέρι (12:00) ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται για τα προκριματικά του άλματος εις μήκος. Στον τελικό των κρίκων αγωνίζεται στις 4 το απόγευμα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Το βράδυ ο τελικός στο άλμα εις ύψος με τη συμμετοχή της Τατιάνας Γκούσιν (20:55) και της σφυροβολίας με τον Χρήστο Φραντζεσκάκη (21:30).

«Μερικές φορές είναι προτιμότερο να μην απαντάς καθόλου από το να γράφεις “αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού” για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα», σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος. Μαρινάκης, σχετικά με την απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που τον φέρει να έχει αυθαίρετη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες. Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης μιλά για δεξαμενή νερού, βάθους ενός μέτρου και 40 εκατοστών, που αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού, τον Μάιο του 2023.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Νέα Σάντα Ροδόπης. Πολύ υψηλός για σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 4- για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.

Ταραχές ξέσπασαν σε πολλές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οργανώθηκαν διαδηλώσεις κατά μεταναστών και μουσουλμάνων, μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ και τις φήμες που ακολούθησαν ότι ο δράστης, ήταν μουσουλμάνος, παράτυπος μετανάστης. “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία” τόνισε για τις ταραχές ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ.

Και  καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις  απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα