back to top
35.8 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

35.8 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης (210 36 81 017) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο, ενεργοποίησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών. Η προηγούμενη σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα, παραμένει σε ισχύ. 

Λόγω του κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, και η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους πολίτες της στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα. Χθες βράδυ, η Χεζμπολάχ, εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, οι περισσότερες εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από τα ισραηλινά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Στο μεταξύ, σε δύο αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από επίθεση Παλαιστινίου με μαχαίρι στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Η επίθεση έγινε το πρωί, σε ώρα αιχμής στην Χολόν, έξω από το Τελ Αβίβ, κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων και ένα πάρκο. Νεκροί είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα, ενώ ακόμα δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις ελληνικές συμμετοχές στα σημερινά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε λίγη ώρα η προσπάθεια του Μίλτο Τεντόγλου για τα προκριματικά του άλματος εις μήκος. Στον τελικό των κρίκων αγωνίζεται στις 4 το απόγευμα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Το βράδυ ο τελικός στο άλμα εις ύψος με τη συμμετοχή της Τατιάνας Γκούσιν (20:55) και της σφυροβολίας με τον Χρήστο Φραντζεσκάκη (21:30).

Τον εμπλουτισμό του κυβερνητικού σχεδιασμού με 58 νέα έργα και 87 νέες μεταρρυθμίσεις από το Φθινόπωρο, για να αντιμετωπιστούν ακόμη πιο στοχευμένα οι νέες πιεστικές προκλήσεις της καθημερινότητας, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης μεταξύ άλλων στην επιδότηση των  λογαριασμών ρεύματος του Αυγούστου με παράλληλη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων.

Για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με τρεις αλληλένδετες πτυχές κάνει λόγο αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται σε προσχηματική έρευνα και επισημαίνει ότι η αρχειοθέτηση, δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος -όπως γράφει- είναι ο εντολέας της λειτουργίας ενός σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού. Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης προαναγγέλλει και τρίτη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη λόγω της πλημμελούς έρευνας και παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή.

Με τίτλο «”Ανένδοτος” για τη θωράκιση της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου» σε άρθρο του στην Κυριακάτικη One Voice, ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αφού κάνει εκτενή αναφορά σε υποθέσεις όπως αυτή των υποκλοπών την οποία χαρακτηρίζει ως κορυφή του παγόβουνου, αναφέρεται στις πανθομολογούμενες -όπως τις χαρακτηρίζει-παθογένειες σε Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου. “Δεν είναι αυτοάνοσο νόσημα” γράφει. “Έχουν ενορχηστρωτή και υπερασπιστή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να αντιμετωπίσει, υπέθαλψε αυτές τις παθογένειες” επισημαίνει ο κ. Δούκας και υπογραμμίζει την ανάγκη να ξεκινήσει ένας “Ανένδοτος” προκειμένου να ανοίξει ένας νέος κύκλος εκδημοκρατισμού των θεσμών.

Τη δημιουργία δημοτικής αστυνομίας, αρμόδιας για την τήρηση του ωραρίου και του κανονισμού καθαριότητας προανήγγειλε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Κώστα Κορέλλη και Βαγγέλη Σαρακινό. Η κυρία Μπέη μίλησε για το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο τομέας καθαριότητας στον δήμο Αθηναίων, την ώρα που οι ανάγκες της πόλης μεγαλώνουν, αναφέροντας ενδεικτικά τις 12 διελεύσεις αποκομιδής απορριμμάτων που απαιτούνται κάθε μέρα, μόνο στο εμπορικό τρίγωνο.

Οριοθετήθηκε άμεσα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βαραμπάς, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στη Ροδόπη, συνεχίζεται η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες Νέα Σάντα.

Και  καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις  απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα