30.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Χειμάρρα – Καταγγελίες για παρατυπίες

Διαβάστε επίσης

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων και η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τις σημερινές επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 το βράδυ και συνολικά ψήφισαν 8.690 ψηφοφόροι. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί στο δήμο Χιμάρας μετά την διοικητική διαίρεση του 2015.

Πρόβλημα, ωστόσο, υπήρξε, για πρώτη φορά, με ψηφοφόρους των οποίων τα δελτία ταυτότητας είχαν λήξει. Σύμφωνα με το himara.gr, το μέλος της Ρυθμιστικής Επιτροπής, η κα Χέλγκα Βουκάι , ζήτησε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) να επιτρέψει σε περισσότερους από 6.000 ψηφοφόρους στη  Χιμάρα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Χαρακτήρισε μάλιστα ως αδιαπραγμάτευτο και συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμά τους να ψηφίσουν και τόνισε ότι είχαν ψηφίσει και στις εκλογές του 2023, αφού τα στοιχεία τους είναι καταχωρημένα ηλεκτρονικά. Οι ψηφοφόροι αυτοί αποτελούν το 24% του εκλογικού σώματος και στην συντριπτική πλειονότητά τους διαμένουν στην Ελλάδα.

Παραλλήλως, κύκλοι της ελληνικής μειονότητας  κατήγγειλαν απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος με την  μεταφορά περίπου 300 ψηφοφόρων, αλλά και απόπειρες εκφοβισμού από στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα.

Ευ. Σαρακινός 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα