back to top
29.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

29.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε στα χιαστί η Ελλάδα, 11-4 τη Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε με 11-4 της Γαλλίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.
Η κυριαρχία της Ελλάδας στα τελευταία δύο οκτάλεπτα ήταν καθοριστική, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Αυτή η νίκη αποτελεί την πρώτη για την ομάδα μας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, ενώ παράλληλα άφησε εκτός την οικοδέσποινα Γαλλία.

Η «γαλανόλευκη» στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, θα αγωνιστεί κόντρα στην ισχυρή Αυστραλία, η οποία τερμάτισε πρώτη στον δικό της όμιλο.

Σε ένα αγώνα που ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς και αρκετές αναποφασιστικές επιλογές και από τις δύο ομάδες, η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να επιβληθεί της Γαλλίας με 11-4, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η Ξενάκη άνοιξε τον χορό του σκοραρίσματος εκμεταλλευόμενη αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ η Πλευρίτου διπλασίασε τα τέρματα της Ελλάδας με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ. Η Γαλλία μείωσε, αλλά η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν πιο ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην επίτευξη τερμάτων. Η Ελλάδα έχασε αρκετές ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά, ενώ η Γαλλία εκμεταλλευόμενη την αστοχία της Νίνου από τα πέναλτι, κατάφερε να ισοφαρίσει και να περάσει μπροστά στο σκορ (2-2). Ωστόσο, η Ξενάκη με ένα ακόμα γκολ έφερε την ισορροπία (2-3).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ελλάδα πήρε ξανά το προβάδισμα και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος της περιόδου, χάρη σε γκολ των Χυδηριώτη, Μυριοκεφαλιτάκη και Γιαννοπούλου (3-6). Η Γαλλία μείωσε με πέναλτι, αλλά η Εθνική μας ομάδα έδειχνε πιο αποφασιστική (4-6).

Στην τέταρτη περίοδο, η Ελλάδα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, αυξάνοντας τη διαφορά και φτάνοντας σε μια άνετη νίκη με 11-4. Η Πλευρίτου και η Γιαννοπούλου ξεχώρισαν για την Εθνική μας ομάδα, ενώ η Ξενάκη ήταν καθοριστική με τρία γκολ.

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 1-3, 0-5

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Γαλλία (Λοράντος): Ραϊκρόου, Αντρές, Ερτό, Μπουλουκμπασί, Γκιγιέ, Έρτσκα 1, Νταλιόν, Μπατού, Βερνού 2, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντουλέ, Μαρτινό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα