back to top
33.8 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Αθήνα για εκλογές στη Χειμάρρα: Τα Τίρανα να απαντήσουν στις καταγγελίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας

Διαβάστε επίσης

Οι αλβανικές αρχές θα πρέπει να απαντήσουν στις καταγγελίες για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, καλώντας τις να το πράξουν. Εστιάζουν δε ιδιαίτερα στις καταγγελίες για πληθυσμιακή αλλοίωση του εκλογικού σώματος και στην απαγόρευση σε ψηφοφόρους να ψηφίσουν λόγω της λήξης ισχύος των δελτίων ταυτότητας.

«Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χειμάρρας, ιδίως περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των Δελτίων Ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά για τη νίκη του εκλεκτού του Ράμα.

Τονίζουν τέλος ότι «η δημοκρατική αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των χθεσινών εκλογών».

Ευάγγελος Σαρακηνός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα