back to top
31.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Η διεθνής κοινότητα παραμένει με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή υπό τον φόβο στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες έχουν καλέσει τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο. Ουρές έχουν δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης (210 36 81 017) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο, ενεργοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών. Η προηγούμενη σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα, παραμένει σε ισχύ.

Η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες, όπως φέρεται να δήλωσε στους ομολόγους του στη συνεδρίαση μέσω βιντεοσύνδεσης της G7 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Αυτό αναφέρει ο ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πηγές που ενημερώθηκαν για την επικοινωνία.

Σήμερα, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συγκαλέσει την ομάδα εθνικής ασφάλειας για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος θα έχει επικοινωνία με τον βασιλιά της Ιορδανίας.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επαναβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Νωρίτερα, στο Βόρειο Ισραήλ ήχησαν σειρήνες έπειτα από ειδοποιήσεις για διείσδυση drone. Ο ισραηλινός στρατός είπε πως οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε σε κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης.

Οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Χεζμπολάχ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 547 ανθρώπους, ανάμεσά τους 115 αμάχους, στο έδαφος του Λιβάνου από την επομένη της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με χρυσά γράμματα ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε το όνομά του στο πάνθεον της ενόργανης γυμναστικής, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παρίσι.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος του Τόκιο, στο αγώνισμα των κρίκων, έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος, που κατέκτησε τρία μετάλλια σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και βρέθηκε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την τρίτη θέση.

Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια από την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Η ελληνική εθνική ομάδα πόλο γυναικών προκρίθηκε στην οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι καθώς κέρδισε τη Γαλλία με σκορ 11-4. Αυτό σημαίνει ότι η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τρίτης την Αυστραλία.

Χθες στο Παρίσι επίσης με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8.32, ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε με την πρώτη του προσπάθεια στα προκριματικά, την πρόκριση για τους τελικούς του μήκους. η Εμμανουέλα Κατσουράκη κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό της σκοποβολής. Στην 9η θέση στον τελικό του άλματος εις ύψος τερμάτισε η Τατιάνα Γκούσιν . Στην 12η θέση στην τελική κατάταξη της σφυροβολίας ο πρωταθλητής μας Χρήστος Φραντζεσκάκης .

Σήμερα, κατά τη10η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των προσπαθειών των ελλήνων πρωταθλητών με ιδιαίτερο ενδιφέρον αναμενεται στις 8 απόψε η συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό άλματος επί κοντώ ανδρών.

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων από τις χθεσινές επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα. Συνολικά ψήφισαν 8.690 ψηφοφόροι. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί στο δήμο Χιμάρας μετά την διοικητική διαίρεση του 2015.

Σε 60 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 47 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία 3 σε 15 περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Μαγνησία, Σποράδες, Πιερία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Θάσο και περιοχές του Έβρου και του Ηρακλείου.

Χαμηλότερα από το επίπεδο του Ιουλίου διαμορφώνονται από αρκετούς παρόχους τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου μετά την αφαίρεση της επιδότησης που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής, 7 από τα 16 τιμολόγια που ισχύουν αυτόν το μήνα είναι μειωμένα έως και 14 % σε σχέση με τον Ιούλιο, ένα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο ενώ τα υπόλοιπα 8 είναι αυξημένα έως 28%. Οι εκπτώσεις της ΔΕΗ επί της βασικής τιμής προμήθειας τον Αύγουστο είναι 53 %, τον Ιούλιο ήταν 31 % και τον Ιούνιο 38 %.

Στη διεθνή σας ενημέρωση και πάλι: Δεύτερο ξενοδοχείο που είναι γνωστό ότι φιλοξενεί αιτούντες άσυλο έγινε στόχος βίαιων επεισοδίων χθες το βράδυ κοντά στην Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Βίαιες κινητοποιήσεις της άκρας δεξιάς εναντίον μεταναστών συνταράσσουν τη χώρα εδώ και μέρες με αφορμή την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ όπου έχασαν τη ζωή τους τρία παιδιά. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, προειδοποίησε ότι οι δράστες των ταραχών «θα μετανιώσουν» που συμμετείχαν σε αυτές.

Και καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 29 βαθμοί.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα