back to top
31.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια ανησυχία υπό τον φόβο κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

Η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες, όπως φέρεται να δήλωσε στους ομολόγους του της G7 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Αυτό αναφέρει ο ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πηγές που ενημερώθηκαν για την επικοινωνία.

Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συγκαλέσει την ομάδα εθνικής ασφάλειας για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, θα έχει επικοινωνία με τον βασιλιά της Ιορδανίας.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επαναβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν.

Σειρήνες για διείσδυση drone ήχησαν στο Βόρειο Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός είπε πως οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε σε κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης.

Ταξιδιωτικές οδηγίες από τη Δύση.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες έχουν καλέσει τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο. Ουρές έχουν δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης (210 36 81 017) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο, ενεργοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών. Η σύσταση του Υπουργείου, περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα, παραμένει σε ισχύ.

Σε χαμηλό 8μήνου κινείται το πετρέλαιο, παρά τους φόβους για ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κορυφαίο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν πτώση κατά 0,40% στα 76,49 δολάρια το βαρέλι. Βουτιά για τα Ασιατικά χρηματιστήρια. Πτώση του Nikkei κατά 12,4% στο κλείσιμο, η μεγαλύτερη σε μονάδες στην ιστορία του δείκτη.

Με χρυσά γράμματα ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε το όνομά του στο πάνθεον της ενόργανης γυμναστικής, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παρίσι. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος του Τόκιο στο αγώνισμα των κρίκων έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε τρία μετάλλια σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και βρέθηκε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την τρίτη θέση.

Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια από την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στους οκτώ των Ολυμπιακών αγώνων η εθνική ομάδα πόλο γυναικών, καθώς κέρδισε τη Γαλλία με σκορ 11-4. Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στον αυριανό προημιτελικό την Αυστραλία.

Χθες στο Παρίσι επίσης με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8.32, ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε με την πρώτη του προσπάθεια στα προκριματικά, την πρόκριση για τους τελικούς του μήκους. Η Εμμανουέλα Κατσουράκη κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό της σκοποβολής. Στην 9η θέση στον τελικό του άλματος εις ύψος τερμάτισε η Τατιάνα Γκούσιν . Στην 12η θέση στην τελική κατάταξη της σφυροβολίας ο πρωταθλητής μας Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Σήμερα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται απόψε στις 8 η συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό άλματος επί κοντώ. Σε μισή ώρα στα προκριματικά μεικτού σκιτ αγωνίζονται ο Μάκης Μίτας και η Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Νέος δήμαρχος Χειμάρρας ο Βαγγέλης Τάβος. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκέντρωσε το 58,62% των ψήφων, έναντι του 41,38% του Πέτρου Γκικουρία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε δήλωσή του πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες, ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής για την εμπιστοσύνης τους και υποσχέθηκε να οδηγήσει τη Χειμάρρα προς την ειρήνη και να αυξήσει τη συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Καταγγελίες της ελληνικής ομογένειας για παρατυπίες στη διαδικασία.

Χαμηλότερα από το επίπεδο του Ιουλίου διαμορφώνονται από αρκετούς παρόχους τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου μετά την αφαίρεση της επιδότησης που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής, 7 από τα 16 τιμολόγια που ισχύουν αυτόν το μήνα είναι μειωμένα έως και 14 % σε σχέση με τον Ιούλιο, ένα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο ενώ τα υπόλοιπα 8 είναι αυξημένα έως 28%.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 3 σε 15 περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική και η Πελοπόννησος.

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο και μάλιστα όχι μόνο στα τμήματα που υπέστησαν σοβαρότατες βλάβες από τις κακοκαιρίες.

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα, η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τις βίαιες αναταραχές σε διάφορες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, κατά τις οποίες περισσότεροι από 150 άνθρωποι συνελήφθησαν. Οι αναταραχές ξεκίνησαν έπειτα από κινητοποιήσεις της άκρας δεξιάς εναντίον μεταναστών μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ όπου έχασαν τη ζωή τους τρία παιδιά.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 39 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα