back to top
34.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

“Μαύρη Δευτέρα” στα χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Το sell off των διεθνών αγορών ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη πριν απο λίγο να κάνει βουτιά της τάξης του 4%.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι καμία μετοχή δεν καταγράφει άνοδο.

Στην έναρξη των συναλλαγών, οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν σε χαμηλό σχεδόν εξαμήνου, ενώ ο δείκτης Νικέι του Τόκιο κατέρρευσε στο κλείσιμο στο μείον 12,4%.

Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ.

Η ανταλλαγή πυρών έγινε ενώ εντείνονται οι φόβοι για περιφερειακή ανάφλεξη, με το Ιράν και τους συμμάχους του να ορκίζονται ότι θα απαντήσουν στις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Σε αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή καλεί η G7, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο για πυροδότηση μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή.

Η Ομάδα των επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών ζητεί αυτοσυγκράτηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, καλώντας τα “να μην συνεχίσουν τον καταστροφικό κύκλο της βίας των αντιποίνων”.

Η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες, όπως φέρεται να δήλωσε στους ομολόγους του της G7 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Αυτό αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πηγές που ενημερώθηκαν για την επικοινωνία.

“Εάν δεχθούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Αθήνα και τη Λάρνακα” δήλωσε η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ.

Ταξιδιωτικές οδηγίες από τη Δύση.

ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Τουρκία, καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο. Ουρές στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για προξενική αρωγή σε Έλληνες πολίτες ενεργοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Συνελήφθη το πρωί στο Διδυμότειχο ο 32χρονος που για περίπου έναν μήνα κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά τη σύντροφό του.

Την κακοποίησή της αποκάλυψε η ίδια η γυναίκα, όταν μετέβη στο τμήμα Ασφαλείας Διδυμότειχου, το πρωί της Παρασκευής.

Ημέρα Μανώλη Καραλή σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον τελικό του άλματος επί κοντώ στις 8 το βράδυ.

“Σήμερα θα αγωνιστώ με την καρδιά μου και την ψυχή μου!” έγραψε σε ανάρτησή του στο instagram.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα ο προκριματικός στο άλμα επί κοντώ με τη συμμετοχή των Κατερίνας Στεφανίδη, Ελένης Πόλακ και Αριάδνης Αδαμοπούλου.

Στο πόλο, η εθνική ομάδα ανδρών αντιμετωπίζει στις 4 και 10 την Ιταλία, για την 5η αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Τη “λύπη” του για ορισμένες σκηνές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων εκφράζει το Βατικανό.

«Η Αγία Έδρα δεν μπορεί παρά να ενώσει την φωνή της με εκείνες που υψώθηκαν, τις περασμένες ημέρες, προς καταδίκη της προσβολής σε βάρος πολλών χριστιανών και πιστών άλλων θρησκειών. Η ελευθερία έκφρασης, η οποία ασφαλώς δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, συναντά τα όριά της στον σεβασμό των άλλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην Ιταλία, πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν πάντως ότι η Αγία Έδρα επέλεξε να αναφερθεί στο όλο θέμα πολλές ημέρες μετά την τελετή και χωρίς απευθείας παρέμβαση του πάπα Φραγκίσκου.

Νέο ρεκόρ με ρυθμίσεις 500 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Στα 7,2 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες αρχικές οφειλές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Στις υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

“Συνιστούν μια ακόμη οικονομική «θηλιά» για τους αδειούχους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των νησιών, ενώ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρκείται στο να μετρά φορολογικά έσοδα από τον ΦΠΑ και να ασκεί επικοινωνιακή πολιτική χωρίς αντίκρισμα” αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη μάχη με τη λειψυδρία αναφέρεται σε ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, που περιοδεύει στην Κρήτη.

“Την ώρα που η Κρήτη στεγνώνει από νερό, η κυβέρνηση αφυδατώνει τους Δήμους” τονίζει, και προσθέτει πως “πρέπει άμεσα το ταμείο ανάκαμψης, που χρησιμοποιείται από τον κ. Μητσοτάκη για να μοιράζει υπερκέρδη στους λίγους – όπως γράφει – να κατευθύνει πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση για έργα ανθεκτικότητας”.

Τουριστική “πλημμύρα” στο κέντρο της Αθήνας. Ουρές σχηματίζονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη καθώς και στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους. Την εικόνα μας δίνει ο Σπύρος Χαλικιάς…

Έκτακτη συνεδρίαση στη Βρετανία του πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, με αρχηγούς της αστυνομίας, εν μέσω των βίαιων διαμαρτυριών κατά των μεταναστών, στη διάρκεια των οποίων κτίρια και οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ στοχοποιήθηκαν ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν αιτούντες άσυλο.

Οι ταραχές ξέσπασαν σε πόλεις και κωμοπόλεις την περασμένη εβδομάδα, αφού τρία κορίτσια έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 420 άτομα.

Οι φόνοι προκάλεσαν αντιμεταναστευτικό κύμα διαμαρτυριών, καθώς διαδόθηκε μέσω του Ίντερνετ η εσφαλμένη πληροφορία ότι δράστης των φόνων είναι ένας ισλαμιστής που είχε μόλις φθάσει στη Βρετανία. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ύποπτος έχει γεννηθεί στη Βρετανία και πως δεν αντιμετωπίζει το σοκαριστικό έγκλημα ως τρομοκρατικό.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 39 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα