back to top
34.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ο ενδεχόμενος κίνδυνος μίας πιθανής ύφεσης της Αμερικανικής οικονομίας οδήγησε σε βουτιά μεγατόνων τα Ευρωπαικά Χρηματιστήρια με τις ιαπωνικές αγορές να υπερβαίνουν κάποια στιγμή τις απώλειες της «Μαύρης Δευτέρας» του 1987.

Το sell off των διεθνών αγορών ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη πριν απο λίγο να καταρρέει κοντά στο 5 % με καμία μετοχή να καταγράφει άνοδο. Ενώ οι κλάδοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ήταν αυτοί με το μεγαλύτερο πλήγμα.

Ενδεικτικό του γενικού κλίματος είναι ότι στην έναρξη των συναλλαγών, οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν σε χαμηλό σχεδόν εξαμήνου, όταν ο δείκτης Νικέι του Τόκιο κατρακύλησε στο μείον 12,4%.

Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ.

Η ανταλλαγή πυρών έγινε ενώ εντείνονται οι φόβοι για περιφερειακή ανάφλεξη, με το Ιράν και τους συμμάχους του να ορκίζονται ότι θα απαντήσουν στις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Το Ιράν δεν επιδιώκει να κλιμακώσει περιφερειακές εντάσεις, όμως πιστεύει πως χρειάζεται να τιμωρήσει το Ισραήλ ώστε να εμποδίσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το φόνο του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες, όπως φέρεται να δήλωσε στους ομολόγους του της G7 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν όπως αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος Axios.

Σε αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή καλεί η G7, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο για πυροδότηση μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή.

“Εάν δεχθούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Αθήνα και τη Λάρνακα” δήλωσε η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ.

Ταξιδιωτικές οδηγίες από τη Δύση.

ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Τουρκία, καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο. Ουρές στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για προξενική αρωγή σε Έλληνες πολίτες ενεργοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Συνελήφθη το πρωί στο Διδυμότειχο ο 32χρονος που για περίπου έναν μήνα κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά τη σύντροφό του και καταζητούνταν από τις αρχές. Την κακοποίησή της αποκάλυψε η ίδια η γυναίκα, όταν μετέβη στο τμήμα Ασφαλείας Διδυμότειχου, το πρωί της Παρασκευής.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαβριάτα Κεφαλονιάς. Μήνυμα νωρίτερα μέσω του 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Φωτιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Τραχήλι Αλιβερίου.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα μείωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και πάταξης της αισχροκέρδειας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τη συνεχή άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον υψηλό συντελεστή 24% ΦΠΑ στα εισιτήρια.

Ημέρα Μανώλη Καραλή σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον τελικό του άλματος επί κοντώ στις 8 το βράδυ.

“Σήμερα θα αγωνιστώ με την καρδιά μου και την ψυχή μου!” έγραψε σε ανάρτησή του στο instagram.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα ο προκριματικός στο άλμα επί κοντώ. Στο πόλο, η εθνική ομάδα ανδρών αντιμετωπίζει στις 4 και 10 την Ιταλία, για την 5η αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Στη μάχη με τη λειψυδρία αναφέρεται σε ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, που περιοδεύει στην Κρήτη.

“Την ώρα που η Κρήτη στεγνώνει από νερό, η κυβέρνηση αφυδατώνει τους Δήμους” τονίζει, και προσθέτει πως “πρέπει άμεσα το ταμείο ανάκαμψης, που χρησιμοποιείται από τον κ. Μητσοτάκη για να μοιράζει υπερκέρδη στους λίγους – όπως γράφει – να κατευθύνει πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση για έργα ανθεκτικότητας”.

Έκρυθμη η κατάσταση στο Μπαγκλαντές. Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα, εν μέσω των αιματηρών διαδηλώσεων στη χώρα, όπως μετέδωσε το CNN. Επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο με προορισμό την Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ νωρίτερα στην πρωθυπουργική κατοικία εισέβαλαν νωρίτερα διαδηλωτές. Το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι έως στις ταραχές έχουν χάσει τη ζωή τους 300 άνθρωποι.

Kαι ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 39 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα