back to top
33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η διεθνής κατάρρευση των αγορών έφερε το Γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες μία ανάσα πριν από το 8% εν μέσω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ, φθάνοντας πριν από λίγο στο μείον 7, 56% . Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 βουλιάζει στα χαμηλά 6μηνου ενώ νωρίτερα και ο ιαπωνικός Nikkei κατρακύλησε κατά 12%, στη χειρότερη συνεδρίαση από το 1987. Σε χαμηλό εξαμήνου και οι ευρωπαϊκές μετοχές.

Ενισχύονται τα σενάρια για γενικευμένη ανάφλεξη τα επόμενα 24ωρα στη Μέση Ανατολή. NOTAM εξέδωσε το Ιράν για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι βλέπει χτύπημα του Ιράν και της Χεζμπολάχ μέσα σε 48 ώρες. Μέσα σε κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι χώρες που εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες. Σε πλήρη προετοιμασία το Τελ Αβίβ για το ενδεχόμενο η επίθεση από το Ιράν να εκδηλωθεί άμεσα. Θα τιμωρήσουμε το Ισραήλ αλλά δεν θέλουμε γενικευμένο πόλεμο τονίζει η Τεχεράνη.Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σύμφωνα με το ΝBC ότι το Ισραήλ αναμένει κύματα επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Ο Λίβανος έλαβε σήμερα έκτακτες ιατρικές προμήθειες για να εξοπλίσει τα νοσοκομεία του για πιθανούς τραυματίες πολέμου. Την ίδια ώρα το αεροδρόμιο της Βηρυτού είναι γεμάτο με ανθρώπους που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα. Διπλωματικός μαραθώνιος με συνεχείς επικοινωνίες μεταξύ αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Εντός της ημέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συγκαλέσει την ομάδα εθνικής ασφάλειας, για να συζητήσει τις εξελίξεις. Θα υπάρξει επικοινωνία με τον βασιλιά της Ιορδανίας. Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η Ομάδα των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.

Εν τω μεταξύ τον υπουργό Οικονομικών της Χαμάς Αμπντ αλ Ζαριγί σκότωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ο παλαιστίνιος υπουργός σκοτώθηκε στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ της Γάζας μαζί με τη μητέρα του.

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε σήμερα «επείγουσα δράση» για να αποφευχθεί μια «ευρύτερη» σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πλευρές, όπως και στα κράτη με επιρροή, να δράσουν επειγόντως προς μια αποκλιμάκωση», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Φόλκερ Τουρκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα –και πρωτίστως η προστασία των αμάχων—πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα».

Ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έφθασε στην Τεχεράνη για συνομιλίες με μέλη της ιρανικής ηγεσίας συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. Η επίσκεψη έχει ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ρωσία και το Ιράν.

Το θέμα υποκλοπές δεν έχει αρχειοθετηθεί σε πολιτικό επίπεδο», σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά για την απόρριψη από τη ΝΔ του αιτήματος 5 κομμάτων της αντιπολίτευσης, για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή. Όπως τόνισε με έωλα επιχειρήματα για μία ακόμη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ έβαλε εμπόδια στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης για διαφάνεια στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Οι αλβανικές αρχές θα πρέπει να απαντήσουν στις καταγγελίες για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, καλώντας τις να το πράξουν. Εστιάζουν δε ιδιαίτερα στις καταγγελίες για πληθυσμιακή αλλοίωση του εκλογικού σώματος και στην απαγόρευση σε ψηφοφόρους να ψηφίσουν λόγω της λήξης ισχύος των δελτίων ταυτότητας.

Ημέρα Μανώλη Καραλή σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον τελικό του άλματος επί κοντώ στις 8 το βράδυ. Σήμερα θα αγωνιστώ με την καρδιά μου και την ψυχή μου! έγραψε σε ανάρτησή του στο instagram. Νωρίτερα στο ίδιο αγώνισμα η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου πήραν την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πόλο, η εθνική ομάδα ανδρών αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα την Ιταλία, για την 5η αγωνιστική του Α’ ομίλου.

ΚΑΙΡΟΣ Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα