back to top
33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Βουτιά 6% του γενικού δείκτη στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Έκλεισε με απώλειες 6,27 % – στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 19 Ιανουαρίου -εν μέσω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ. Κατάρρευση και των διεθνών χρηματαγορών. Σε χαμηλά εξαμήνου βούλιαξε και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενώ και ο ιαπωνικός Nikkei κατρακύλησε κατά 12%, στη χειρότερη συνεδρίαση από το 1987. Σε χαμηλό εξαμήνου και οι ευρωπαϊκές μετοχές.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προαναγγελθείσα απάντηση του Ιράν και της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ, για την οποία εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πυροδοτήσει μια γενικότερη ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου. Στο πλαίσιο αυτό το Ιράν εξέδωσε ΝΟΤΑΜ προειδοποιώντας τις αεροπορικές εταιρίες να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ επισκέφθηκε το κέντρο διοίκησης της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τρεις νέες πυρκαγιές ξέσπασαν νωρίτερα στη χώρα, σε αγροτοδασική έκταση στον Πρόδρομο, του δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, όπου εστάλη μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ακόμη σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Δαβάκη του δήμου Πρεσπών Φλώρινας και στην περιοχή Μανδρότοπος, του δήμου Παρανεστίου Δράμας.

Το θέμα υποκλοπές δεν έχει αρχειοθετηθεί σε πολιτικό επίπεδο», σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά για την απόρριψη από τη ΝΔ του αιτήματος 5 κομμάτων της αντιπολίτευσης, για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή. Όπως τόνισε με έωλα επιχειρήματα για μία ακόμη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ έβαλε εμπόδια στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης για διαφάνεια στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπτώσεις του ιού του Δυτικού Νείλου έως το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ενώ τα συνολικά κρούσματα φθάνουν τα 33. Ο Εθνικός Οργανισμός συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τα κουνούπια καθώς φέτος είναι έντονη η κυκλοφορία του ιού με τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να είναι υψηλότερος σε σύγκριση με τα πέντε προηγούμενα έτη.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, εν μέσω της πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα και μετά την παραίτηση σήμερα της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα, η οποία επιβιβάσθηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο που την μετέφερε στην Ινδία. Ο αρχηγός του στρατού του Μπανγκλαντές στρατηγός Γουάκερ-Ουζ-Σαμάν ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι «θα σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση» μετά την παραίτηση της Χασίνα. Από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πριν από ένα μήνα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 300 άνθρωποι.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Μεγάλη νίκη με 9-8 επί της Ιταλίας πέτυχε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για την 5η αγωνιστική του ολυμπιακού τουρνουά και περιμένει την έκβαση του αγώνα Κροατία- ΗΠΑ για να μάθει εάν θα είναι πρώτη ή δεύτερη στον όμιλό της. Στις οκτώ το βράδυ ο Μανώλης Καραλής στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Θα αγωνιστώ με την καρδιά μου και την ψυχή μου! έγραψε σε ανάρτησή του στο instagram. Στο ίδιο αγώνισμα η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου πήραν την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών της ΔΥΠΑ για το σχολικό έτος 2024-2025.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα