back to top
26.3 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε ελεύθερη πτώση ο Γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που βρέθηκε σήμερα στη δίνη του παγκοσμίου sell-off. Συγκεκριμένα κατέγραψε σημαντικές απώλειες της τάξης του 6,27% και έκλεισε στις 1.341,23 μονάδες, με την συνολική κεφαλαιοποίηση της αγορά να μειώνεται μια ανάσα πριν από τα έξι δισ. ευρώ. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικράτησε σήμερα είναι και το γεγονός ότι μόλις μία μετοχή έκλεισε με άνοδο, 112 με πτώση ενώ 15 παρέμειναν σταθερές. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι απώλειες σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία κυμάνθηκαν από μείον 2,9 έως μείον 3,45% με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 50 στο -2,8%. Στο κόκκινο με την έναρξη των συναλλαγών και η Wall Street. Ο Dow Jones ξεκίνησε με απώλειες 2,81%, ο S&P 500 κατρακυλά κατά -3,62%, ενώ ο Nasdaq κατά 4,90%. Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές προσδοκούν πως η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων προκειμένου να αποφύγει την ύφεση.

Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν και των συμμάχων του στις δολοφονίες Χανίγιε και Σουκρ την περασμένη εβδομάδα. Το ενδεχόμενο προληπτικού χτυπήματος στο Ιράν στην περίπτωση που το Ισραήλ θα ήταν απολύτως βέβαιο ότι επίκειται χτύπημα στα εδάφη του εξετάστηκε σε σύσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τους αρχηγούς ασφαλείας.

Εν μέσω ανησυχιών συνεδριάζει στις ΗΠΑ το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Τζο Μπάιντεν. Το Ιράν εξέδωσε NOTAM με την οποία καλεί τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους.

Την ίδια ώρα, το αδιαχώρητο επικρατεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, καθώς χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τον Λίβανο, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση της σύρραξης. Ο Λίβανος έλαβε σήμερα έκτακτες ιατρικές προμήθειες για να εξοπλίσει τα νοσοκομεία του για πιθανούς τραυματίες πολέμου.

Στην Τεχεράνη σήμερα ο γγ του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην υπ. Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Θα έχει συνάντηση με τον νέο Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν.

Επεκτείνει έως και την Πέμπτη 8 Αυγούστου η AEGEAN την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Αμμάν. Οι επιβάτες, με πτήσεις έως και τις 31 Αυγούστου από και προς τους συγκεκριμένους προορισμούς μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα της εταιρίας ή μέσω του aegeanair.com και να προχωρήσουν σε αλλαγή ή ακύρωση των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος.

Το θέμα υποκλοπές δεν έχει αρχειοθετηθεί σε πολιτικό επίπεδο», σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά για την απόρριψη από τη ΝΔ του αιτήματος 5 κομμάτων της αντιπολίτευσης, για κλήση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή.

Παρέμβαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστου Ράμμου μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές. Με άρθρο του στο Syntagma watch καταρρίπτει το επιχείρημα του Αρείου Πάγου ότι οι παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ είναι νόμιμες και υποστηρίζει ότι οι εισαγγελικές διατάξεις υπόκειται και αυτές σε έλεγχο ως προς το εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες και τεκμηριωμένες.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ΑΔΑΕ είναι μια Αρχή που μπορεί με βάση το θεσμικό πλαίσιο και την αποστολή της να κάνει έναν τέτοιο έλεγχο της επαρκούς ή όχι αιτιολογίας τέτοιων αποφάσεων. «Με αυτό τον τρόπο», αναφέρει, «θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο είτε των αναιτιολόγητων αποφάσεων είτε αποφάσεων π.χ. παρακολούθησης δημοσιογράφων επειδή η δημοσιογραφία τους είναι «ενοχλητική» για φορείς της εξουσίας».

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, καθώς και των μεταλλευτικών δικαιωμάτων του Δημοσίου και της μεταλλουργίας της Λάρυμνας. Ο προτιμητέος επενδυτής που είχε αναδειχθεί από τις διαδικασίες αυτές γνωστοποίησε την περασμένη Παρασκευή με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία ότι απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει άμεσα στην επισκόπηση και, εάν κριθεί απαραίτητο, την επανασχεδίαση της δομής της συναλλαγής με σκοπό την προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Για τους εργαζόμενους ισχύουν τα πρόσθετα μέτρα μεταβατικής κάλυψης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, στη βάση αντίστοιχης πρόνοιας που είχε ληφθεί και στην περίπτωση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Εκσυγχρονίζονται οι δημοτικές υποδομές στην Αθήνα. Ο δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά προγράμματα στο εξής παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στους δημότες.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Στις οκτώ το βράδυ ο Μανώλης Καραλής στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε από τους διοργανωτές πως υπάρχει θετικό δείγμα αθλήτριας από την ελληνική ομάδα στίβου. Η Επιτροπή αναμένεται να τοποθετηθεί σύντομα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα