back to top
31.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 300 νεκροί στις διαδηλώσεις

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές έφθασε σήμερα τους τουλάχιστον 300 νεκρούς, αφού 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Κυριακή, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, αξιωματούχους και γιατρούς σε νοσοκομεία.

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ διακόπηκε σήμερα σε όλο το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με παρόχους και οργανισμούς εποπτείας.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Μπανγκλαντές, ο στρατηγός Ουάκερ-ουζ-Ζαμάν, θα απευθυνθεί σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, ένα μήνα μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. «Ο στρατηγός Ουάκερ θα απευθυνθεί στο λαό στις 14:00 (11:00 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Ρασεντούλ Αλάμ, αξιωματούχος της υπηρεσίας επικοινωνίας του στρατού του Μπανγκλαντές (ISPR).

Εξάλλου η NetBlocks, ένας οργανισμός εποπτείας του Ίντερνετ, έκανε λόγο για «αυξημένο αντίκτυπο στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας» της διακοπής της πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενώ ένας αξιωματούχος επιχείρησης εξειδικευμένης στην πώληση συχνοτήτων στους παρόχους πρόσβασης ανακοίνωσε πως «το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας και το Ίντερνετ στις φορητές συσκευές έχουν αμφότερα διακοπεί».

Στο μεταξύ, φοιτητές έχουν καλέσει σε πορεία σήμερα προς την πρωτεύουσα Ντάκα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο για να πιέσουν για την παραίτηση της πρωθυπουργου Σέιχ Χασίνα, μια ημέρα αφού συγκρούσεις στη χώρα στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 100 ανθρώπους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα