back to top
24 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

24 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

N. Hλιάδης για τον χάλκινο Ολυμπιονίκη στο τζούντο: Μοναδική η σεμνότητα του Θοδωρή Τσελίδη

Διαβάστε επίσης

Ο Νίκος Ηλιάδης μίλησε στον Αθήνα 984 για τον Θοδωρή Τσελίδη, χάλκινο Ολυμπιονίκη στα 90 κιλά στο τζούντο.

«Το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο του Θοδωρή στο Παρίσι είναι το τρίτο για την ελληνική πάλη. Ήρθε μετά τις επιτυχίες του 2004 και 2012» λέει στον Γιώργο Αποστολίδη,  ο προπονητής που βρίσκεται πίσω από  τη μεγάλη διάκριση – μια ακόμα- για τα ελληνικά χρώματα. Ο Νίκος Ηλιάδης ήταν προπονητής και του θρυλικού Ηλία Ηλιάδη που κατέκτησε το χρυσό στην Αθήνα το 2004 και το χάλκινο στο Λονδίνο το 2012. Τώρα, σειρά έχει η νέα φουρνιά. Ο Θοδωρής Τσελίδης και η Ελισάβετ Τελτσίδου.

Ξέροντας  όσο κανείς τον χαρακτήρα του Τσελίδη και όλες τις προσπάθειές του μέχρι να φτάσει να κατακτήσει τον στόχο της ολυμπιακής διάκρισης, ο Νίκος Ηλιάδης έχει μόνο καλά λόγια για τον αθλητή του.

«Είναι μοναδική η σεμνότητα του Θοδωρή» αναφέρει ο κόουτς που τον προπονεί από το 2017 κι από απλό αθλητή, τον οδήγησε στην κορυφή και σε επιτυχίες παγκοσμίου επιπέδου. Όπως σημειώνει, έκανε τζούντο και πριν τον αναλάβει, αλλά όχι σε υψηλό επίπεδο. Τώρα πλέον, εκφράζει ικανοποίηση και δηλώνει αισιόδοξος  για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας, καθώς πιστεύει ότι η διάκριση του Τσελίδη θα αποτελέσει κίνητρο ώστε να ασχοληθούν περισσότεροι νέοι με την πάλη.

«Στην Ελλάδα έχουμε 180 συλλόγους τζούντο και στα πανελλήνια πρωταθλήματα μετέχουν περίπου 600 με 700 αθλητές. Υπάρχει μια σημαντική άνοδος, που θεωρώ ότι θα αποκτήσει νέες προοπτικές και θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ακόμα περισσότερων παιδιών και γονέων μετά το μετάλλιο του Θοδωρή. Η σεμνότητά του είναι μοναδική».

Μετά το χάλκινο, ο Νίκος Ηλιάδης πιστεύει ότι όλα θα αλλάξουν για τον Τσελίδη και ότι θα τον βοηθήσει, με λίγη τύχη, να κάνει ένα άλμα προς το μέλλον. Γιατί το Λος Αντζελες απέχει μόνον μια τετραετία από σήμερα.

Ωστόσο, τίποτε δεν έρχεται χωρίς θυσίες και πολλή δουλειά.

«Χρειάζονται σκληρές προσπάθειες, μεγάλος κόπος. Ένας αθλητής υψηλής κλάσης στο τζούντο προετοιμάζεται καθημερινά με προπόνηση έως και 6 ώρες Δεν είναι εύκολο αυτό για νέους ανθρώπους. Δηλαδή , να διαθέτουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους για να πετύχουν  αυτόν το στόχο…δούλεψε σκληρά και έφτασε εδώ που έφτασε» τόνισε ο  Νίκος Ηλιάδης για τον Θοδωρή Τσελίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα