back to top
23 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Π. Τζέκα: Νέες πιέσεις στα εισοδήματα από υπέρογκες αυξήσεις έως 22% στα παλαιά ασφάλιστρα υγείας

Διαβάστε επίσης

Για τις αλλαγές στο τοπίο της ιδιωτικής ασφάλισης και την νέα άνοδο 14% στις τιμές των ασφαλίστρων στον κλάδο Υγείας, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, μίλησε  στον Αθήνα 984 η νομική σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ. Η κυρία Παρασκευή Τζέκα στη συνομιλία της με τον Νίκο Καρούτζο δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο επιπλέον αυξήσεων, σε μια εποχή που το εισόδημα των καταναλωτών  πλήττεται από όλες τις πλευρές.

«Τον τελευταίο χρόνο στην ΕΚΠΟΙΖΩ γινόμαστε αποδέκτες πολλών καταγγελιών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης και ειδικότερα για  τις υπέρογκες αυξήσεις στα παλαιότερα, μακροχρόνια ασφάλιστρα Υγείας, τα λεγόμενα ισόβια.  Αυξήσεις που φτάνουν έως και το 22%, καθ υπέρβαση του σχετικού δείκτη του ΙΟΒΕ για την διετία 2021-22 βάσει της νομοθεσίας, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή».

Όπως εξήγησε, έχουν αυξηθεί υπέρμετρα σε βάρος των καταναλωτών και παράνομα,  οι ισορροπίες δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στα συμβόλαια Υγείας.

«Η νέα νομοθεσία Γεωργιάδη δίνει -δυστυχώς- τη δυνατότητα στις ασφαλιστικές να προβαίνουν σε αναπροσαρμογές. Ακόμα και πέρα από τα όρια του δείκτη του ΙΟΒΕ και παρακάμπτοντας την απαιτούμενη έγκριση του Υπουργού Ανάπτυξης, η οποία προβλέπεται. Σύμφωνα με την ισχύουσα  νομοθεσία του 2020 το μόνο που  περιορίζονται να κάνουν οι εταιρίες είναι να  ενημερώνουν τους καταναλωτές 60 ημέρες πριν από τις νέες αυξήσεις.. Και όλα βαίνουν καλώς..».

Λόγω δε των μεγάλων αυξήσεων – με τις εταιρίες να επικαλούνται ως αιτία τις ανατιμήσεις στα νοσήλια των ασφαλισμένων-  η ΕΚΠΟΙΖΩ προειδοποίησε με επιστολή της τον κ. Γεωργιάδη ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ειδικά στις χρεώσεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Και σημείωσε πως «Υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των τιμών που καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι  για τις δαπάνες νοσηλείας στα  ιδιωτικά νοσοκομεία και όσων ισχύουν στη δημόσια ασφάλιση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα» επισήμανε  «αποτελεί η χρήση αναλώσιμου υλικού , το οποίο χρεώνεται υπέρογκα σε σχέση με τα ισχύοντα στην αγορά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα