back to top
34.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Βατικανό: H Αγία Έδρα εξέφρασε την λύπη της για ορισμένες σκηνές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαβάστε επίσης

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Αγία Έδρα αναφέρθηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν υπονοούμενα τα οποία γελοιοποιούν τα θρησκευτικά πιστεύω σε ένα γεγονός που ο πλανήτης ενώνεται.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Η Αγία Έδρα εκφράζει την λύπη της για ορισμένες σκηνές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και δεν μπορεί παρά να ενώσει την φωνή της με εκείνες που υψώθηκαν, τις περασμένες ημέρες, προς καταδίκη της προσβολής σε βάρος πολλών χριστιανών και πιστών άλλων θρησκειών. Σε ένα γεγονός γεμάτο κύρος, κατά το οποίο όλος ο πλανήτης ενώνεται γύρω από κοινές αξίες, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν υπονοούμενα τα οποία γελοιοποιούν τα θρησκευτικά πιστεύω πολλών ανθρώπων. Η ελευθερία έκφρασης, η οποία ασφαλώς δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, συναντά τα όριά της στον σεβασμό των άλλων».

Στην Ιταλία, πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν πάντως ότι η Αγία Έδρα επέλεξε να αναφερθεί στο όλο θέμα πολλές ημέρες μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και χωρίς απευθείας παρέμβαση του πάπα Φραγκίσκου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα