back to top
33.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Χ. Κεφαλίδου: Η Άννα Διαμαντοπούλου μπορεί να είναι η επόμενη Πρωθυπουργός της χώρας

Διαβάστε επίσης

«Η Άννα Διαμαντοπούλου μπορεί. Μιλούν τα έργα και η μακρά της πορεία. Έχουμε έναν άνθρωπο στο πρόσωπο του οποίου μπορούμε να δούμε τον επόμενο Πρωθυπουργό. Γιατί δεν αναζητούμε μόνον αρχηγό της παράταξης και λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο και πλειοψηφικό, δίνοντας λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών» δήλωσε η Xαρά Κεφαλίδου, για την πρώην υπουργό, ευρωπαία Επίτροπο και υποψήφια Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην Σοφία Μπερετάνου ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος Τύπου της Άννας Διαμαντοπούλου, για την υπόθεση των υποκλοπών τοποθετήθηκε υπέρ της συνέχισης της αναζήτησης της αλήθειας Διέκρινε έλλειψη πειστικότητας ως προς την αντικειμενικότητα του πορίσματος του Αρείου Πάγου για να εκτιμήσει ότι το θέμα έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα, προαναγγέλλοντας συνέχιση των σχετικών πρωτοβουλιών και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έβαλε δικλείδες ασφαλείας στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να λειτουργούν χωρίς κανόνες, ενώ επανέλαβε ότι στηρίζει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Στο ίδιο πλαίσιο, παρατήρησε  ότι υπάρχει ανάγκη αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του Κράτους κάτι που, κάτι που, όπως είπε, δεν πρόκειται να χαρίσει το ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε πως  δεν έγινε επαρκής συζήτηση για το θέμα.

Αναλυτικά σημεία από τη συνέντευξη της Χαράς Κεφαλίδου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Η Άννα Διαμαντοπούλου μπορεί. Είναι ένα στέλεχος με μια μακρά πορεία που άφησε τη σφραγίδα της από  όπου έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια… Είναι ένα άνθρωπος που δεν φοβάται τις μεταρρυθμίσεις και τις τομές. Έχει συγκρουστεί στα παρελθόν για να πετύχει τους στόχους της, είναι ένας άνθρωπος με διεθνή αναγνώριση, ένα στέλεχος με μακρά πορεία. Για την Άννα Διαμαντοπούλου δεν χρειάζονται πολλά λόγια, μιλούν τα έργα και η μακρά πορεία της. Έχουμε έναν άνθρωπο στο πρόσωπο του οποίου μπορούμε να δούμε τον επόμενο Πρωθυπουργό. Γιατί, εμείς δεν αναζητούμε μόνον αρχηγό της παράταξης, αλλά τον επόμενο Πρωθυπουργό. Και για αυτό λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο και πλειοψηφικό, δίνοντας λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών».

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

«Είμαστε ανοικτοί στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, αλλά δεν στηρίξαμε την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή ένα σχέδιο που θα μπορούσε σε πρώτη φάση να ψηφιστεί θετικά από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, βάζοντας όμως όλες τις αναγκαίες παραμέτρους και δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια μη λειτουργούν χωρίς πλαίσιο και κανόνες, όπως τώρα.
Ο πολιτικός χώρος του ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλλει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές στα τριάντα από τα πενήντα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Πρέπει λοιπόν να τις υπερασπιστεί γιατί είναι εγγεγραμμένες στο dna του. Στο γενετικό κώδικα ενός κόμματος που έβαλε τη σφραγίδα του στην εξέλιξη και στην σημερινή εικόνα της χώρας….Πιστεύουμε στην ανάγκη αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του Κράτους και θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Δεν το χαρίζουμε σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας Δεν υπήρξε ενιαία στάση στο θέμα, δεν συζητήθηκε ποτέ στο Πολιτικό Συμβούλιο, παρά μόνον στην ΚΟ και σε μια ημερίδα. Αλλά τα κόμματα υπάρχουν για να παίρνουν αποφάσεις και να κατοχυρώνουν θεσμικά την πορεία και την εξέλιξή τους».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

«Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου και την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, φαίνεται ότι καταλήγουμε να συνεχιστεί η αναζήτηση της αλήθειας. Το θέμα των υποκλοπών έχει πλέον ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και έχει προσλάβει ευρωπαϊκή διάσταση. Είναι εξαιρετικά σημαντικές οι συζητήσεις για θέματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων, καθώς αφορούν την προστασία ελευθεριών του πολίτη
Με δεδομένο τον σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, εμείς βάζουμε και το σκέλος ότι οφείλει να εμπνέει και εμπιστοσύνη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση των υποκλοπών έχουμε μια έλλειψη πειστικότητας ενώ διακρίνουμε και μια δυσπιστία ως προς την αντικειμενικότητα ενός τέτοιου του πορίσματος. Για αυτόν το λόγο, θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα