back to top
30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

εράστια επιτυχία για την ελληνική αποστολή που μετρά έξι μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5 μέτρα και 90 εκατοστά κατέκτησε το χάλκινο στον τελικό του επί κοντώ.

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Καραλή από την ΠτΔ, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παγκόσμιο ρεκόρ στο ίδιο αγώνισμα από τον Σουηδό χρυσό ολυμπιονίκη Αρμάν Ντουπλάντις με επίδοση 6 μέτρα και 25 εκατοστά.

Ραντεβού με την ιστορία έχει η εθνική ομάδα μπάσκετ που αντιμετωπίζει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία για μία θέση στα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στις 21:15 απόψε μπαίνει στον τελικό του μήκους ανδρών με στόχο να φορέσει στο στήθος του το δεύτερο σερί χρυσό μετά από αυτό στο Τόκιο.

Παρά τις προσπάθειες της διεθνούς διπλωματίας για αυτοσυγκράτηση, ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι πιο ορατός από ποτέ, καθώς ανώτατοι αξιωματούχοι και αναλυτές εκτιμούν οτι η επίθεση του Ιράν και των συμμάχων του κατά του Ισραήλ είναι θέμα χρόνου. Οι Φρουροί της επανάστασης, με ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν πως έχουν τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στην Ιρανική πόλη Μπαντάρ Αμπάς και περιμένουν το πράσινο φως από τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ για να τους εκτοξεύσουν. Παράλληλα, το Ιράν εξέδωσε ΝόΤΑΜ, με την οποία απαγορεύει τη διέλευση αεροσκαφών σχεδόν στο σύνολο του εναέριου χώρου του, ενώ για την Τετάρτη κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, στην Τζέντα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του -και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου- Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν από την ομάδα που είναι αρμόδια για θέματα εθνικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σε ετοιμότητα μεγάλη δύναμη του αμερικανικού πολεμικού στόλου που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Χθες, στρατιωτικοί των ΗΠΑ τραυματίστηκαν στην επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσης στο Ιράκ, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στο Ιράν να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση αυτή την «κρίσιμη στιγμή» στη Μέση Ανατολή. Ο ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν μετα τη συνάντησή του με την ομόλογό του της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ τόνισε ότι «Όλα τα μέρη πρέπει να λάβουν μέτρα για να αμβλυνθούν οι εντάσεις.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για «μεγάλης κλίμακας» επιχείρηση εσπευσμένης απομάκρυνσης γερμανών πολιτών από το Λίβανο και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή, καθώς το Βερολίνο εκτιμά ότι το Ιράν πρόκειται να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ εντός της εβδομάδας, αναφέρουν το περιοδικό Der Spiegel και το Γερμανικό Πρακτορείο.

Σε ετοιμότητα η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό για την παροχή βοήθειας και τη μετακίνηση Ελλήνων που ζουν στην περιοχή.

Επεκτείνει έως και την Πέμπτη 8 Αυγούστου η AEGEAN την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Αμμάν.

Εν τω μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη, η Τουρκία θα υποβάλει επίσημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αίτηση παρέμβασης στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα χρηματιστήρια διεθνώς, υπό το φόβο για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Σε χαμηλά εξαμήνου ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Με πτώση 12,4% έκλεισε ο ιαπωνικός δείκτης Nικέι στη χειρότερη συνεδρίαση από το 1987. Στη δίνη αυτή και ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος έκλεισε στις 1.341,23 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 6,27%, με την συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς να μειώνεται περίπου κατά έξι δισ. ευρώ.

Οριοθετημένη είναι από χθες η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην θέση Δαβάκη του δήμου Πρεσπών Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, η αξία της οποίας φέρεται να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ, εντόπισαν οι Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά. Βρέθηκαν 30 συσκευασίες, συνολικού βάρους πάνω από 34 κιλά, μέσα σε πλοίο που είχε καταπλεύσει στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού. Οι πλάκες κοκαΐνης είχαν τοποθετηθεί στον ψυκτικό μηχανισμό, σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο μπανάνες, που είχε φορτωθεί σε λιμάνι του Ισημερινού.

Η Google κρίθηκε ένοχη για μονοπωλιακές πρακτικές, ιδίως σε ό,τι αφορά στη μηχανή αναζήτησής της αφού μέσω συμβάσεων την επέβαλε ως προεπιλεγμένο λογισμικό σε διάφορες συσκευές, έκρινε ένας δικαστής στην Ουάσινγκτον. Σε επόμενη συνεδρίαση θα καθοριστεί το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην εταιρεία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορική νίκη για τον αμερικανικό λαό» τονίζοντας ότι «καμία εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. – 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα