back to top
30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις 30 λεπτών στην Αττική οδό στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από Δημοκρατίας έως Κύμης λόγω πυρκαγιάς σε όχημα στο ύψος της Κύμης. Καθυστερήσεις 15 λεπτών και προς Ελευσίνα από Κηφισίας μέχρι Μεταμόρφωση.

Έξι μετάλλια μετρά ως τώρα η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5 μέτρα και 90 εκατοστά κατέκτησε το χάλκινο στον τελικό του επί κοντώ.

Παγκόσμιο ρεκόρ στο ίδιο αγώνισμα από τον Σουηδό χρυσό ολυμπιονίκη Αρμάν Ντουπλάντις με επίδοση 6 μέτρα και 25 εκατοστά!

Ραντεβού με την ιστορία έχει η εθνική ομάδα μπάσκετ που αντιμετωπίζει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία για μία θέση στα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1.

Στις 8, η εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία με στόχο την πρόκριση στην τετράδα.

Στις 9.15 ο Μίλτος Τεντόγλου μπαίνει στον τελικό του μήκους ανδρών με στόχο να φορέσει στο στήθος του το δεύτερο σερί χρυσό μετά από αυτό στο Τόκιο.

Ώρες αγωνίας στη Μέση Ανατολή, καθώς από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απάντηση του Ιράν κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

Οι Φρουροί της επανάστασης, με ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν πως έχουν τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στην ιρανική πόλη Μπαντάρ Αμπάς και περιμένουν το πράσινο φως από τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ για να τους εκτοξεύσουν.

Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς είχε σκοπό να παραταθεί και να εξαπλωθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στο Ιράν να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση αυτή την «κρίσιμη στιγμή» στη Μέση Ανατολή. Ο ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν μετά τη συνάντησή του με την ομόλογό του της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ τόνισε ότι «όλα τα μέρη πρέπει να λάβουν μέτρα για να αμβλυνθούν οι εντάσεις. Η κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν από την ομάδα που είναι αρμόδια για θέματα εθνικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σε ετοιμότητα μεγάλη δύναμη του αμερικανικού πολεμικού στόλου που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για «μεγάλης κλίμακας» επιχείρηση εσπευσμένης απομάκρυνσης Γερμανών πολιτών από το Λίβανο και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή, καθώς το Βερολίνο εκτιμά ότι το Ιράν πρόκειται να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ εντός της εβδομάδας, αναφέρουν το περιοδικό Der Spiegel και το Γερμανικό Πρακτορείο.

Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία καλούν όλους τους παράγοντες σε αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί μια περιφερειακή σύγκρουση. Σε ανάλογο ύφος και η κοινή δήλωση των υπ. Εξωτερικών Ιταλίας και Ιράκ.

Σε ετοιμότητα η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό για την παροχή βοήθειας και τη μετακίνηση Ελλήνων που ζουν στην περιοχή.

Επεκτείνει έως και την Πέμπτη 8 Αυγούστου η AEGEAN την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Αμάν.

Εν τω μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι αύριο η Τουρκία θα υποβάλει επίσημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αίτηση παρέμβασης στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία.

Ανακάμπτουν σήμερα οι διεθνείς χρηματαγορές. Άνοδο ως και 10% καταγράφει ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, μετά τη χθεσινή κατάρρευσή του λόγω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ.

6,54 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις υποβλήθηκαν για πρώτη φορά φέτος μέσα σε μόλις 100 ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Η ΑΑΔΕ σημειώνει ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως οι πολίτες και οι λογιστές – φοροτεχνικοί ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους στο συντομότερο χρονικό διάστημα των τελευταίων εννέα ετών.
Σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια, μόλις το 1% των ελεύθερων επαγγελματιών προχώρησε σε διαδικασία αμφισβήτησής τους, με βάση τα ίδια στοιχεία.

Στον πόλεμο στο Σουδάν, βομβαρδισμοί σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων στο Νταρφούρ, όπου έχει ενσκήψει λιμός, σύμφωνα με δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανάμεσά τους οι Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα