back to top
33.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στην κάθοδο του Κηφισού, από Μπουρνάζι μέχρι Λένορμαν, λόγω τροχαίου.

Ανακάμπτουν σήμερα, στην έναρξη των συναλλαγών, οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά το χθεσινό χαμηλό εξαμήνου, ακολουθώντας την ανοδική πορεία και στις ασιατικές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε πάνω από 10% σήμερα, μετά τη “μαύρη Δευτέρα” και τη βύθιση στο μείον 12,4%, λόγω των φόβων για ύφεση στης ΗΠΑ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που ζήτησε η Τεχεράνη είναι στραμμένα τα βλέμματα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν επιδιώκει τη στήριξη χωρών μελών του, προκειμένου να απαντήσει για τη δολοφονία του Χανίγια στα εδάφη του, όπως γράφει ο GUARDIAN.

Οι Φρουροί της επανάστασης, με ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν πως έχουν τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στην ιρανική πόλη Μπαντάρ Αμπάς και περιμένουν το πράσινο φως από τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ για να τους εκτοξεύσουν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοπός της δολοφονίας» του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος «ήταν να παραταθεί και να επεκταθεί ο πόλεμος» στη Μέση Ανατολή, είπε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA ο ίδιος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 12 του μήνα.

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στο Ιράν να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση αυτή την «κρίσιμη στιγμή» στη Μέση Ανατολή. Ο ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν μετά τη συνάντησή του με την ομόλογό του της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ τόνισε ότι «όλα τα μέρη πρέπει να λάβουν μέτρα για να αμβλυνθούν οι εντάσεις. Η κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Το επιτελείο συμβούλων εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις ότι παραμένει ασαφές πότε και πώς θα εξαπολύσουν το Ιράν και η Χεζμπολάχ την επίθεσή τους κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Σε ετοιμότητα βρίσκεται μεγάλη δύναμη του αμερικανικού πολεμικού στόλου που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Με πολύ μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον συνεχίζονται σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Η ελληνική αποστολή μετρά έως τώρα έξι μετάλλια, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5 μέτρα και 90 εκατοστά κατέκτησε το χάλκινο στον τελικό του επί κοντώ.

Παγκόσμιο ρεκόρ στο ίδιο αγώνισμα από τον Σουηδό χρυσό ολυμπιονίκη Αρμάν Ντουπλάντις με επίδοση 6 μέτρα και 25 εκατοστά!

-Στις 12:00 θα ξεκινήσει η σπουδαία αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με την πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία, με φόντο την πρόκριση στη ζώνη των μεταλλίων.

-Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, με στόχο την πρόκριση στη 4αδα, αντιμετωπίζει την πολύ ισχυρή Αυστραλία, με την αναμέτρηση να ξεκινάει στις 20:00.

Τέλος η μεγάλη στιγμή για την ελληνική αποστολή είναι στις 21:15, όπου είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στο «Σταντ ντε Φρανς» ο τελικός του άλματος εις μήκος, με τον Μίλτο Τεντόγλου να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο.

Συνελήφθη 31χρονος από την Αλβανία μετά από ενδοοικογενειακό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως κατέθεσε η 38χρονη ομοεθνής σύντροφός του, της επιτέθηκε προκαλώντας της σωματικές βλάβες, εκδορές και εκχυμώσεις.

Στα ύψη η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Ανήλθε σε 3,61 εκατ. ταξιδιώτες αυξημένη κατά 9,3% σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο.

Διεθνής έρευνα τουριστικής ιστοσελίδας αναφέρει ότι η Αθήνα είναι στις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα