back to top
34.1 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

34.1 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες μάχες και σήμερα της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με διεκδίκηση νέων μεταλλίων.

Αυτή την ώρα ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, για την πρόκριση στους 4 και στη ζώνη των μεταλλίων. ….36-39 πριν από λίγο το σκορ υπερ της Γερμανίας, στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Με τον ίδιο στόχο, απόψε στις 8, ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας πόλο γυναικών με την Αυστραλία. Θα ακολουθήσει στις 9 και τέταρτο ο Μίλτος Τεντόγλου που θα διεκδικήσει νέο χρυσό μετάλλιο, στον τελικό του άλματος στο μήκος.

Η ελληνική αποστολή μετρά έως τώρα έξι μετάλλια, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5 μέτρα και 90 εκατοστά κατέκτησε το χάλκινο στον τελικό του επί κοντώ.

Παγκόσμιο ρεκόρ στο ίδιο αγώνισμα από τον Σουηδό χρυσό ολυμπιονίκη Αρμάν Ντουπλάντις με επίδοση 6 μέτρα και 25 εκατοστά!

Νέο ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό κατοικίας στην πόλη Μαϊφαντούν, σύμφωνα με πηγές από τις ιατρικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σε ισχύ παραμένει ο διεθνής συναγερμός για χτύπημα αντιποίνων του Ιράν και της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου προσπαθεί να αποτρέψει μια απάντηση της Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ που θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν ευρύτερο πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ σε συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Το Ιράν ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία κατά την χθεσινή επίσκεψη Σόιγκου στην Τεχεράνη αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Παράλληλα η Τεχεράνη ζητεί έκτακτη συνεδρίαση αύριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, επιδιώκοντας τη στήριξη χωρών μελών του, όπως γράφει ο GUARDIAN.

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στο Ιράν να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση αυτή την «κρίσιμη στιγμή» στη Μέση Ανατολή.

Το επιτελείο συμβούλων εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις ότι παραμένει ασαφές πότε και πώς θα γίνει η επίθεση στο Ισραήλ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Σε ετοιμότητα βρίσκεται μεγάλη δύναμη του αμερικανικού πολεμικού στόλου που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό για την παροχή βοήθειας και τη μετακίνηση Ελλήνων.

Επεκτείνει έως και την Πέμπτη 8 Αυγούστου η AEGEAN την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Αμάν.

Στο μεταξύ στην κατεχόμενη δυτική Όχθη οι παλαιστινιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές ισραηλινές επιδρομές.

Ανακάμπτουν σήμερα, στην έναρξη των συναλλαγών, οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά το χθεσινό χαμηλό εξαμήνου, ακολουθώντας την ανοδική πορεία και στις ασιατικές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%. Κοντά στο συν 2% ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Νωρίτερα, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε πάνω από 10%, μετά τη “μαύρη Δευτέρα” και τη βύθιση στο μείον 12,4%, λόγω των φόβων για ύφεση στης ΗΠΑ.

Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταγγελία 70 μελών του κόμματος, που με επιστολή τους είχαν ζητήσει να διαγραφεί ο Χρήστος Σπίρτζης από το κόμμα, κατηγορώντας τον για προσωπική ατζέντα, και για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά». Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποστείλει τη σχετική κλήση στον κ. Σπίρτζη την 1η του Αυγούστου, δίνοντάς του περιθώριο τεσσάρων ημερών για να απαντήσει και τον κάλεσε να παραβρεθεί σήμερα ενώπιόν της.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ωστόσο δήλωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στην Επιτροπή. Μιλώντας επίσης στο ΕΡΤΝews τόνισε ότι αν διαγραφεί, για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή επειδή λέει την άποψή του δημόσια, θα είναι μεγάλη του τιμή να τον διαγράψουν.

Εκρηκτική αύξηση σημείωσε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τόσο τον φετινό Ιούλιο όσο και συνολικά κατά το πρώτο 7μηνο του 2024. Συνολικά, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 17,62 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14,6%.

“Η ελπίδα δε χαρίζεται, δε δωρίζεται αλλά κερδίζεται. Και κερδίζεται με αγώνες.” Με την φράση αυτή ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας ξεκίνησε την ομιλία του στην Χαλκιδική όπου περιοδεύει στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο κ. Δούκας, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ανένδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης και των καρτέλ. “Χρόνος δεν υπάρχει και μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκρουστεί και να πετύχει νίκες” όπως τόνισε.

Ο Μουχάμαντ Γιουνούς, ο πρωτοπόρος του κινήματος της μικροπίστωσης και βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης, συμφώνησε με το αίτημα των φοιτητών που ηγήθηκαν του κύματος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές να αναλάβει την ηγεσία της προσωρινής κυβέρνησης που θα σχηματισθεί μετά την παραίτηση και φυγή της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα.

Τουλάχιστον 109 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπαγκλαντές μόνο χθες, στη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων που συγκλόνισαν τη χώρα, την πιο αιματηρή ημέρα από τις αρχές Ιουλίου. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 409, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα