back to top
33.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Η Ρωσία είχε υποψίες ότι η Ουκρανία σχεδίαζε επίθεση την Ημέρα του Ναυτικού

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία είχε υποψίες ότι η Ουκρανία σχεδίαζε να της επιτεθεί κατά την παρέλαση για την Ημέρα του Ναυτικού, την οποία παρακολούθησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον περασμένο μήνα, και η Μόσχα επικοινώνησε με την Ουάσινγκτον για να κάνει γνωστές αυτές τις ανησυχίες της, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η ρωσική τηλεόραση ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες αποτελούν κρατικό απόρρητο και δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία. Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε πως οι ανησυχίες για μια τέτοια ενδεχόμενη επίθεση ήταν τόσο έντονες που ο υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ επικοινώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν και μοιράστηκε τις υποψίες αυτές.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο Όστιν είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Μπελούσοφ στις 12 Ιουλίου για μια μυστική ουκρανική επιχείρηση κατά της Ρωσίας, που η Μόσχα θεωρούσε ότι έχει την έγκριση των ΗΠΑ.

Οι Times επικαλέστηκαν δύο μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους, που φέρονται να δήλωσαν ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί προκάλεσαν έκπληξη στους αξιωματούχους στο Πεντάγωνο και ότι οι ίδιοι δεν είχαν γνώση για κάποια τέτοια συνωμοσία.

Ωστόσο, οι ρωσικές ανησυχίες ελήφθησαν αρκετά σοβαρά και η Ουάσινγκτον επικοινώνησε με την Ουκρανία και προειδοποίησε το Κίεβο ότι, εάν σχεδίαζε τέτοια επιχείρηση, δεν θα έπρεπε να την πραγματοποιήσει.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα