back to top
25.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Π. Γιαννοπούλου: Υπάρχουν ακόμα θέσεις στις παιδικές δημοτικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Διαβάστε επίσης

Οι εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα, είναι από τις ωραιότερες επιλογές διακοπών για τα παιδιά. Ιδιαίτερα, όταν οι γονείς  εργάζονται ή δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν μια θερινή ανάπαυλα. Μια διέξοδο δροσιάς από την καυτή Αθήνα του καλοκαιριού, σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Οι δημοτικές κατασκηνώσεις διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις προσαρμοσμένες στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών και έχουν  δυνατότητα φιλοξενίας έως 800 αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 6-12 ετών ανά περίοδο και έως 100 παιδιών συλλόγων ΑμεΑ μαζί με τους συνοδούς τους.  Επίσης, υπάρχουν ομαδάρχες και κοινοτάρχες, ενώ προς το τέλος του καλοκαιριού γίνονται δεκτά άτομα ηλικίας άνω των 62 ετών.

Η ζήτηση είναι μεγάλη, πολλές οι αιτήσεις, αλλά τα περιθώρια δεν έχουν εξαντληθεί, επισημαίνει μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην Σοφία Μπερετάνου, η Πόπη Γιαννοπούλου, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών.

«Υπάρχουν ακόμα θέσεις, παρόλο που βρισκόμαστε στην τρίτη κατασκηνωτική περίοδο. Τόσο η πρώτη, όσο και η δεύτερη πήγαν πολύ καλά και τα περίπου 600 παιδιά που φιλοξενήθηκαν, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Υποδεχθήκαμε  μικρούς φίλους από την Κωνσταντινούπολη, παιδιά της Ελληνικής ομογένειας. Τώρα, έχουμε κοντά μας παιδιά από την Ουκρανία και ΑμεΑ, σε μια διαδικασία ενσωμάτωσης, που δεν κάνει διακρίσεις καταργώντας τις διαχωριστικές γραμμές». 

Όπως αναφέρει η Πόπη Γιαννοπούλου «οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων  για τέσσερις (4) περιόδους δεκατριών (13) ημερών η καθεμία, έχουν την δυνατότητα να δεχθούν έως 800 παιδιά 6-12 ετών ανά περίοδο και έως 100 παιδιά συλλόγων ΑμεΑ με τους συνοδούς τους… Υπάρχουν δύο (2) πισίνες, Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πλήρες Αναρρωτήριο με πέντε (5) γιατρούς και νοσηλευτές ενώ γίνεται καλή δουλειά και στο Αρχηγείο».

Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία, δημιουργώντας κίνητρα στα παιδιά να ασκήσουν πνεύμα,  σώμα, λογική και φαντασία. Μετέχουν σε εργαστήρια Χειροτεχνίας, Ζωγραφικής, Κολλάζ, Πηλού, Κατασκευών με Ανακυκλώσιμα και Φυσικά Υλικά, Θεατρικής και Μουσικής Ομάδας, Ομάδα Χορωδίας, Μοντέρνων και Παραδοσιακών Χορών, Αστρονομίας, Ρομποτικής και Περιβαλλοντικού Προγράμματος. Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες,  η κατασκήνωση διαθέτει εκτός από τις  πισίνες και γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων 11 x 11 με φυσικό χορτάρι, γήπεδο μπάσκετ, βόλει,  beach βόλει και σκάκι.

Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα -όλη τη χρονιά – διατίθεται σε συλλόγους, αθλητικούς ομίλους, σχολεία, καθώς και σε αποστολές από ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες για μονοήμερες ή πολυήμερες δραστηριότητες, ενώ την 5η περίοδο φιλοξενούνται άτομα που έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Για την εκκένωση του χώρου, έχει εκπονηθεί ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα, ώστε οι κατασκηνωτές να τον εγκαταλείψουν με ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, για κάθε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τον αριθμό: 210. 8250611 ή να στείλουν  μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα