back to top
30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Παρά τις προσπάθειες της διεθνούς διπλωματίας για αυτοσυγκράτηση, ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι πιο ορατός από ποτέ, καθώς ανώτατοι αξιωματούχοι και αναλυτές εκτιμούν οτι η επίθεση του Ιράν και των συμμάχων του κατά του Ισραήλ είναι θέμα χρόνου.

Οι φόβοι για περιφερειακό πόλεμο εντείνονται στη Μέση Ανατολή, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, μία επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός 48 ωρών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοπός της δολοφονίας» του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος «ήταν να παραταθεί και να επεκταθεί ο πόλεμος» στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούντ Αμπάς, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι Φρουροί της επανάστασης, με ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν πως έχουν τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στην Ιρανική πόλη Μπαντάρ Αμπάς και περιμένουν το πράσινο φως από τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ για να τους εκτοξεύσουν. Παράλληλα, το Ιράν εξέδωσε ΝόΤΑΜ, με την οποία απαγορεύει τη διέλευση αεροσκαφών σχεδόν στο σύνολο του εναέριου χώρου του, ενώ για την Τετάρτη κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, στην Τζέντα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα