back to top
34.5 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

34.5 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

A. Παναγιωτόπουλος: Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κινούμαστε σε λάθος δρόμο

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ τον φαύλο κύκλο εσωστρέφειας στον οποίο – όπως χαρακτηριστικά τόνισε -έχει εισέλθει, υπογράμμισε ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, καρδιολόγος, Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «λάθος δρόμο» που οδηγεί σε αδιέξοδο και που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Παράλληλα, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Νίκο Καρούτζο και αναφερόμενος στον τομέα ευθύνης του, μίλησε για τριτοκοσμική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας, αποδίδοντας ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και προσωπικά στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, περιγράφοντας ντροπιαστικές -όπως τις χαρακτήρισε- συνθήκες στα νοσοκομεία της χώρας .

«Τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα προς την σωστή κατεύθυνση . Η πολιτική της ΝΔ είναι πολιτική διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στη χώρα μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι «ο κ. Γεωργιάδης, θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που απλά κλείνει νοσοκομεία, την ίδια στιγμή που γύρω φυτρώνουν ιδιωτικά».

«Πρέπει κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσουν τα πανιά των ατομικών τους καραβιών»

«Μετά λύπης μου λέω ότι είμαστε σε λάθος δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία ενός φαύλου κύκλου εσωστρέφειας δεν ωφελεί κανέναν, ούτε το κόμμα αλλά ούτε και την πολιτική που οφείλουμε να υπηρετούμε και η οποία δείχνει να είναι μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας. Ποσώς ενδιαφέρει τους πολίτες οι οποίοι αναζητούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους, τι είπε ο ένας και τι ο άλλος. Πρέπει κάποιοι να κατεβάσουν τα μονόξυλα πανιά των ατομικών τους καραβιών και να κοιτάξουν τη συντεταγμένη πορεία του κόμματος, τη διαμόρφωση εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με την οποία θα διεκδικήσουμε την εξουσία. Οι ευθύνες για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκουν μόνο σε ένα πρόσωπο. Σαφώς πάντα προσδιορίζονται στον πρόεδρο γιατί βρίσκεται στην κεφαλή αλλά διαχέονται και στην Πολιτική Γραμματεία, στα Όργανα του κόμματος και σε όλους μας. Εάν ο καθένας από εμάς τροφοδοτεί καθημερινά τη δημοσιότητα με ότι βγαίνει και λέει, αποκλίνουμε εντελώς από την πολιτική μας κατεύθυνση».

«Χωρίς Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να σταθεί μια χώρα»

«Η πανδημία, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ταυτόχρονα την κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα. Διαπιστώσαμε πως χωρίς Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν μπορεί να σταθεί μια χώρα, ιδίως σε περίοδο κρίσης. Δυστυχώς, όμως, ο τομέας της Υγείας στην Ελλάδα βρίσκεται σε τριτοκοσμική κατάσταση».

«Κυβέρνηση και Άδωνις Γεωργιάδης κατακρεουργούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

«Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, προτείνουμε ένα Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας που θα καλύψει το σύνολο της χώρας και σε επαρχιακό και σε αστικό επίπεδο και θα επικεντρώνεται  στα αστικά κέντρα που είναι αυτή τη στιγμή και το μεγάλο πρόβλημα. Ουσιαστικά, χρειαζόμαστε ένα καινούριο ”κοστούμι” για τη χώρα που θα θεμελιώνει πρωτίστως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η οποία θα ανακουφίσει και το Δευτεροβάθμιο Σύστημα. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τη αρχή. Να οργανώσουμε σωστά το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, να δημιουργηθεί ένας καινούριος Υγειονομικός Χάρτης, ένα σύγχρονο Υγειονομικό Σύστημα με ατομικό φάκελο του ασθενούς, με θεραπευτικό πρωτόκολλο της κάθε πάθησης για τον κάθε ασθενή ώστε να ελέγχεται και η οποιαδήποτε σπατάλη στις εξετάσεις και στα φάρμακα. Είμαστε θετικοί σε αυτό αλλά όχι με τον τρόπο που προσπαθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατακρεουργώντας δηλαδή τον δημόσιο τομέα και αφήνοντας ξέφραγο αμπέλι τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα ώστε να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Έτσι δεν πρόκειται να πάμε μπροστά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα