back to top
34.5 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

34.5 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Δανία: Σε τετράμηνη φυλάκιση και απέλαση καταδικάσθηκε ο δράστης της επίθεσης κατά της πρωθυπουργού

Διαβάστε επίσης

Δικαστήριο της Δανίας καταδίκασε 39χρονο Πολωνό σε τετράμηνη φυλάκιση και διέταξε την απέλασή του από την χώρα για την επίθεση κατά της δανής πρωθυπουργού στην Κοπεγχάγη τον Ιούνιο.

Ο άνδρας, για τον οποίο οι δανικές αρχές αποφάσισαν ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί η ταυτότητά του στα μέσα ενημέρωσης, συνελήφθη αφού επετέθη στις 7 Ιουνίου στην Μέτε Φρέντερικσεν την ώρα που εκείνη έκανε βόλτα στην πρωτεύουσα της Δανίας.

«Σας κρίναμε ένοχο για γροθιά στον δεξιό ώμο της πρωθυπουργού», δήλωσε ο δικαστής Γιάκομπ Σέρφιγκ στο τέλος της διήμερης ακροαματικής διαδικασίας.

Ο δράστης, ο οποίος έζησε στην Δανία πέντε χρόνια, δεν μπορεί να επιστρέψει επί έξι χρόνια μετά την απέλασή του.

Στην δίκη του αρνήθηκε κάθε ευθύνη, παραδεχόμενος ότι θυμάται πως βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την πρωθυπουργό, την οποία «αναγνώρισε, αλλά δεν άγγιξε».

Ο δράστης δήλωσε πως πιστεύει ότι η απώλεια της μνήμης ήταν αποτέλεσμα του αλκοόλ που είχε καταναλώσει προηγουμένως και είχε αρχίσει να επιδρά και εξεπλάγη που βρέθηκε τόσο κοντά με την δανή πρωθυπουργό.

Μετά την ανάγνωση της απόφασης ανακοίνωσε μέσω του συνηγόρου του ότι αποδέχεται την απόφαση.

Ούτε η κατηγορούσα αρχή ούτε η υπεράσπιση κάλεσε την Μέτε Φρέντερικσεν να καταθέσει ως μάρτυρας κατά την διάρκεια της δίκης, καθώς η εισαγγελία διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση είναι στοιχειοθετημένη και χωρίς την μαρτυρία της.

Η Μέτε Φρέντερικσεν εξελέγη πρωθυπουργός το 2019 σε ηλικία 41 ετών και ανανέωσε την θητεία της το 2022.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα