back to top
30.2 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

30.2 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Χρυσός Ολυμπιονίκης ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου. Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος από τα Γρεβενά έγραψε Ιστορία στο “Stade de France” όντας ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996. Παράλληλα, ο Μίλτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το 7ο συνολικά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που κατάφερα αλλά ήθελα κάτι παραπάνω για να το ευχαριστηθώ περισσότερο. Το πάλεψα. Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο υπερήφανους, να σας έκανα έστω και λίγο να χαμογελάσετε», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τον αγώνα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Το απόγευμα, στις 7 και 15, η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών. Νωρίτερα, στις 4 και μισή η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών θα αντιμετωπίσει την Σερβία για μια θέση στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, απαίτησε χθες -για πρώτη φορά δημόσια- από το Ιράν και το Ισραήλ να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση» που θα οδηγούσε σε ευρύτερη ένοπλη σύρραξη στην Εγγύς Ανατολή. Διαβιβάσαμε το μήνυμα απευθείας στο Ιράν και στο Ισραήλ, επέμεινε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

Ο Γιαχία Σινουάρ είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς όπως ανακοίνωσε το ισλαμιστικό κίνημα. Ο Σινουάρ διαδέχεται τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου. Η επιλογή του «επιβεβαιώνει ότι ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», επεσήμανε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της.

Χθες ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, διεμήνυσε εκ νέου πως θα υπάρξει ανταπόδοση εναντίον του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Λίγη ώρα πριν από την ομιλία Νασράλα -σε μια επίδειξη ισχύος από την πλευρά του Ισραήλ- μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Βηρυτό σπάζοντας το φράγμα του ήχου και σκορπίζοντας τον πανικό στους κατοίκους της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται η Αθήνα προκειμένου να αντιδράσει σε περίπτωση ανάφλεξης η οποία θα επηρεάσει τον Λίβανο . Ήδη ανοιχτά του Λιβάνου πλέει η φρεγάτα «Κουντουριώτης».

Πακιστανός με δεσμούς με το Ιράν φέρεται ότι σχεδίαζε πολιτικές δολοφονίες του Τραμπ και άλλων Αμερικανών πολιτικών σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Συνελήφθη στις 12 Ιουλίου από το FBI καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από τις ΗΠΑ, έπειτα από συνάντηση με δήθεν επίδοξους εκτελεστές οι οποίοι ήταν όμως μυστικοί πράκτορες.

Στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι, μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα γυναίκα 54 χρόνων. Εντοπίστηκε τραυματισμένη έξω από το στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε προηγηθεί επεισόδιο με άγνωστο άτομο.Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.

Ψηφιακά από 1η Σεπτεμβρίου η δέσμευση και αποδέσμευση του αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη σε δήμους και περιφέρειες, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε: Χίο, Σάμο, Ικαρία & Ψαρά. Στην Κρήτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.

Άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχει παγιδευτεί σε ξενοδοχείο κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα στη Γερμανία μετά την κατάρρευση τμημάτων του κτιρίου. Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, οι υπηρεσίες άμεσης δράσης δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εισέλθουν στο κτίριο εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω κατάρρευσης.

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα