back to top
33.9 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

33.9 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα ο απεγκλωβισμός των οκτώ ατόμων που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια ξενοδοχείου στην Κρεβ της Ρηνανίας – Παλατινάτου στη Γερμανία, μετά την κατάρρευση της στέγης του τη νύχτα. Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκεται και ένα αγόρι προσχολικής ηλικίας, το οποίο είναι καλά στην υγεία του. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, και ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό να ανασυρθεί.

Από τα ερείπια του διώροφου ξενώνα έχουν απομακρυνθεί ήδη ένας άνδρας και μία γυναίκα, ενώ οι διασώστες επικοινωνούν συνεχώς με τα πέντε άτομα που παραμένουν στο κτίριο. Την ώρα του δυστυχήματος στο κτίριο βρίσκονταν 14 άτομα και τα πέντε κατάφεραν να απομακρυνθούν άμεσα, χωρίς τραυματισμούς.

Το απόγευμα, στις 7.30 περίπου, η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου, που γράφει ιστορία στον στίβο.

Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος από τα Γρεβενά είναι ο δεύτερος αθλητής που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις.

Η απονομή θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το 7ο συνολικά.

Το απόγευμα, στις 7 και 15, η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών. Νωρίτερα, στις 4 και μισή η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών θα αντιμετωπίσει την Σερβία για μια θέση στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά.

Επικεφαλής των διαδηλώσεων στο Μπαγκλαντές δήλωσαν πως περιμένουν ότι σήμερα θα οριστικοποιηθούν τα μέλη της προσωρινής κυβέρνησης υπό τον νομπελίστα Μουχάμαντ Γιουνούς, αφού η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε και διέφυγε στην Ινδία μετά τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών διαμαρτυριών που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Η ομαλότητα επιστρέφει σταδιακά στη χώρα, όμως νέες διαδηλώσεις ξέσπασαν σήμερα σε συνοικία της Ντάκα, όταν εκατοντάδες αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας ανάγκασαν τέσσερις αναπληρωτές διοικητές της να παραιτηθούν με κατηγορίες για διαφθορά.

Η γειτονική Ινδία απομάκρυνε όλο το μη απαραίτητο προσωπικό και τις οικογένειές του από την πρεσβεία και τα τέσσερα προξενεία της στη χώρα.

Το Πακιστάν δηλώνει αλληλέγγυο με τον λαό του Μπαγκλαντές, στο πρώτο του σχόλιο.

Στην κρίση στη Μέση Ανατολή, o Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, απαίτησε χθες -για πρώτη φορά δημόσια- από το Ιράν και το Ισραήλ να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση» που θα οδηγούσε σε ευρύτερη ένοπλη σύρραξη. Διαβιβάσαμε το μήνυμα απευθείας στο Ιράν και στο Ισραήλ, επέμεινε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

Ο Γιαχία Σινουάρ είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς όπως ανακοίνωσε το ισλαμιστικό κίνημα. Ο Σινουάρ διαδέχεται τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου. Η επιλογή του «επιβεβαιώνει ότι ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», επεσήμανε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της.

Χθες ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, διεμήνυσε εκ νέου πως θα υπάρξει ανταπόδοση εναντίον του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται η Αθήνα προκειμένου να αντιδράσει σε περίπτωση ανάφλεξης η οποία θα επηρεάσει τον Λίβανο . Ήδη ανοιχτά του Λιβάνου πλέει η φρεγάτα «Κουντουριώτης».

Ολοκληρωμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, με την ονομασία “Ατσάλινος Θόλος” ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει η Τουρκία.

Χθες, συνεδρίασε στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας.

Ψηφιακά από 1η Σεπτεμβρίου η δέσμευση και αποδέσμευση του αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη σε δήμους και περιφέρειες, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Στη Ρόδο έφτασε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτήν την ώρα συναντάται με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Ρόδου.

Στη Χίο βρίσκεται από το πρωί ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Σε ομιλία του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της δημόσιας υγείας. “Μόνο μια Μεγάλη Παράταξη μπορεί να εγγυηθεί και να επιβάλλει την αποκατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με νέους και σύγχρονους όρους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από μικρομεσαία κόμματα που δεν απειλούν τον κ. Μητσοτάκη” όπως είπε.

«Η Κρήτη αγωνίζεται, η κυβέρνηση αδιαφορεί», γράφει ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, σε άρθρο του στην εφημερίδα Πατρίς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

“Η κυβέρνηση απέχει από τον σχεδιασμό του μέλλοντος του νησιού, εξακολουθεί να συμπορεύεται με τους λίγους και τα συμφέροντά τους. Αυτό θέλουμε ν’ αλλάξουμε” τονίζει μεταξύ άλλων.

Νεκρός εντοπίστηκε χθες το βράδυ 32χρονος στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για εργαζόμενο στο Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανογράφησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, ο οποίος ξεκίνησε αργά το μεσημέρι πεζοπορία στην περιοχή μαζί με μία φίλη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο 32χρονος ακολούθησε διαφορετικό μονοπάτι με αποτέλεσμα η φίλη του να χάσει τα ίχνη του.

Διαθέσιμα μέσω του Gov.gr Wallet είναι στοιχεία του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα