back to top
33.3 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

33.3 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο τόνισε ότι επίσης έξι τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση που είχε στόχο μια μοτοσικλέτα στην πόλη Ζουγουάρα στο νότιο Λίβανο. Δεν έγινε σαφές αν τα θύματα ήταν μέλη της Χεζμπολάχ ενώ ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε σχόλιο.

Ταυτόχρονα στραμμένα στη Μέση Ανατολή είναι τα βλέμματα της Διεθνούς κοινότητας. Να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση» που θα οδηγούσε σε ευρύτερη ένοπλη σύρραξη απαίτησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν -για πρώτη φορά δημόσια- από το Ιράν και το Ισραήλ. Την ίδια ώρα η Washington Post υποστηρίζει ότι οι διπλωματικές πιέσεις των Αμερικανών προς την Τεχεράνη για περιορισμένου εύρους αντίδραση έχουν αποτέλεσμα, καθώς το Ιράν το ξανασκέφτεται την επίθεση στο Ισραήλ. Ο Γιαχία Σινουάρ είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς που διαδέχεται τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη . Η επιλογή του «επιβεβαιώνει ότι ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», επεσήμανε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της. Χθες ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, διεμήνυσε εκ νέου πως θα υπάρξει ανταπόδοση εναντίον του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Η Lufthansa, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει την αναστολή χρήσης του ιρανικού και του ιρακινού εναέριου χώρου έως και τις 13 Αυγούστου, αντί της 7ης εν μέσω ανησυχιών για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Προθεσμία για τις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να απολογηθεί έλαβε από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννα Τσιαπαρίκου, στο πλαίσιο της διερεύνησης του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Λίγο μετά τις 7.30 η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου, που γράφει ιστορία στον στίβο μετά τη χθεσινή του επίδοση με 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του. Ο 25χρονος από τα Γρεβενά είναι ο δεύτερος αθλητής που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Νωρίτερα στις 7 και 15, η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών. Σε εξέλιξη αυτην την ώρα ο αγώνας της εθνικής μας ομάδα πόλο των ανδρών με τη Σερβία για μία θέση στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά. Πέρασε στον τελικό του ακοντισμού με σπουδαία ρίψη η Ελίνα Τζένγκο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό με ρίψη στα 63 μέτρα και 22 εκατοστά, πιάνοντας το όριο πρόκρισης.

Αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεων ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη με αιχμή την κατάσταση στο ΕΣΥ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήρτησε βίντεο με διάλογο σε υψηλούς τόνους που είχε ο υπουργός Υγείας με εργαζόμενους στο ΕΣΥ, εγκαλώντας τον κ. Γεωργιάδη για απαξιωτική συμπεριφορά προς τους ιατρούς. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν υπουργός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερθεί ποτέ έτσι σε δημόσιους λειτουργούς ή σε πολίτες, θα φεύγει την ίδια στιγμή» έγραψε ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του. Έντονη αντέδρασε ο κος Γεωργιάδης, ο οποίος αντέτεινε πως ο κ. Κασσελάκης του ασκεί κριτική ενώ «έναν μήνα τώρα κάνει διακοπές στη Μύκονο, έχοντας αφήσει τους εργαζομένούς του απλήρωτους».

Στις 23 Αυγούστου θα ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον του Χρήστου Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία να παραστεί, καταλήγοντας ωστόσο και στην ποινή της επίπληξης, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου.

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ, του Δήμου Αγ. Βασιλείου στο σημείο Χωρδάκι. Η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα και σε πλαγιά όπου επιχειρούν οι πυροσνεστικές δυνάμεις και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Ο οικονομολόγος Μουχάμαντ Γιουνούς, ο οποίος θα ηγηθεί προσωρινής κυβέρνησης στο Μπανγκλαντές, το οποίο συγκλονίζεται εδώ και εβδομάδες από διαδηλώσεις, κάλεσε σήμερα τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να είναι έτοιμοι να ανοικοδομήσουν τη χώρα. Αν πάρουμε το δρόμο της βίας, όλα θα καταστραφούν τονίζει. Ο 84χρονος νομπελίστας της ειρήνης, ο οποίος βρίσκεται στην Ευρώπη, θα επιστρέψει στην Ντάκα αύριο.

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Τιμοφέι Κουλιάμπιν θα παρουσιαστεί για δύο βραδιές στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα