back to top
29.6 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Eντείνονται παγκοσμίως οι διπλωματικές διαβουλεύσεις για την αποτροπή μιας νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιράν διαμήνυσε στον Μακρόν ότι η Τεχεράνη δεν θα παραμείνει σιωπηλή απέναντι στην επιθετικότητα κατά των συμφερόντων του ενώ συνεχίζονται οι αψιμαχίες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολά του Λιβάνου. Στη Γάζα, πριν από λίγο, δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης οικισμών.

Προθεσμία για τις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να απολογηθεί έλαβε από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννα Τσιαπαρίκου, στο πλαίσιο της διερεύνησης του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ήττα με 11-12 για την εθνική μας ομάδα πόλο πριν από λίγο, σε έναν αγώνα θρίλερ με τη Σερβία για μία θέση στην τετράδα του ολυμπιακού τουρνουά. Λίγο μετά τις 7.30 η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου, που γράφει ιστορία στον στίβο μετά τη χθεσινή του επίδοση με 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του. Ο 25χρονος από τα Γρεβενά είναι ο δεύτερος αθλητής που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Νωρίτερα στις 7 και 15, η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών. Πέρασε στον τελικό του ακοντισμού με σπουδαία ρίψη η Ελίνα Τζένγκο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό με ρίψη στα 63 μέτρα και 22 εκατοστά, πιάνοντας το όριο πρόκρισης.

Την δέσμευση ότι το Κέντρο Ακτινοθεραπείας -το οποίο θα ανεγερθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- από την πρώτη μέρα λειτουργίας του θα είναι πλήρως στελεχωμένο, ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο νησί της Ρόδου. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε την προκήρυξη άμεσα 50 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο.

Νωρίτερα αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεων ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη με αιχμή την κατάσταση στο ΕΣΥ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήρτησε βίντεο με διάλογο σε υψηλούς τόνους που είχε ο υπουργός Υγείας με εργαζόμενους στο ΕΣΥ, εγκαλώντας τον κ. Γεωργιάδη για απαξιωτική συμπεριφορά προς τους ιατρούς. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν υπουργός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερθεί ποτέ έτσι σε δημόσιους λειτουργούς ή σε πολίτες, θα φεύγει την ίδια στιγμή» έγραψε ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του. Έντονα αντέδρασε ο κος Γεωργιάδης, ο οποίος αντέτεινε πως ο κ. Κασσελάκης του ασκεί κριτική ενώ «έναν μήνα τώρα κάνει διακοπές στη Μύκονο, έχοντας αφήσει τους εργαζομένους του απλήρωτους».

Στις 23 Αυγούστου θα ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον του Χρήστου Σπίρτζη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία να παραστεί, καταλήγοντας ωστόσο και στην ποινή της επίπληξης, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί ούτε στην επόμενη συνεδρίαση τότε, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα καταθέσει εισήγηση στην ΚΕ για βαρύτερη ποινή, πιθανότατα με το ερώτημα της διαγραφής του.

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ, του Δήμου Αγ. Βασιλείου στο σημείο Χωρδάκι. Η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα και σε πλαγιά όπου επιχειρούν οι πυροσνεστικές δυνάμεις και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο σκηνοθέτης Αντώνης Αντύπας. Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του Ελένη Καραΐνδρου, με ανάρτησή της στο Facebook.

Επεκτείνεται από αύριο η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων στο Ε9 σε περισσότερες περιπτώσεις δηλώσεων φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων, που υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής myPROPERTY.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα