back to top
33.3 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

33.3 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024

Μ. Τσακίρη: Παράδειγμα προς μίμηση ο Εμμανουήλ Καραλής, είναι ένα παιδί με βαθιά καλλιέργεια

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στο Παρίσι, ο Μανόλο Καραλής, με εκείνο το φωτεινό χαμόγελο που δεν τον εγκαταλείπει ποτέ, ανέβηκε στο βάθρο των νικητών του άλματος επί κοντώ. Μια ημέρα πριν, με το άλμα του στα 5.90μ., είχε στεφθεί χάλκινος Ολυμπιονίκης στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του ανήκει.

Το τρομερό παιδί του ελληνικού αθλητισμού που εξακολουθεί να χαμογελά απέναντι σε κάθε δυσκολία και που στο σχολείο προτιμούσε να τον αποκαλούν …Εμμανουήλ, όπως ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στην Έλενα Χατζηιωάννου η καθηγήτριά του στο 1ο Γυμνάσιο Σπάτων, Μαρία Τσακίρη, δικαίως συγκεντρώνει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας καθώς, όπως επιβεβαίωσε και η καθηγήτριά του, πέραν των αθλητικών του επιδόσεων, διακρίνεται και για τον χαρακτήρα του.

 

«Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση γιατί αποδεικνύει ότι η συνέπεια στο σχολείο και ο πρωταθλητισμός δεν είναι έννοιες αντίθετες, αλλά συμπληρωματικές. Χαίρομαι για τον μεστό επικοινωνιακό του λόγο και το εξαιρετικό γλωσσικό του επίπεδο που δείχνουν ότι πρόκειται για ένα παιδί με βαθιά καλλιέργεια», τόνισε η κ. Τσακίρη , περιγάφοντας με λίγα λόγια αλλά με πολλή αγάπη τον παλιό της μαθητή.

«Ο Εμμανουήλ , ήταν ένα συνεσταλμένο παιδί στην τάξη που καθόταν πάντα στο πρώτο θρανίο και δεν έχανε κουβέντα από το μάθημα. Ήταν πρόθυμος, χαμογελαστός και εξαιρετικά συνεσταλμένος. Δεν ήταν άριστος μαθητής, όπως η δίδυμη αδερφή του, παρόλα αυτά, ήταν καλός στα μαθήματα και πάντα …updated στα τετράδια και στις εργασίες του», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, ο χάλκινος πλέον Ολυμπιονίκης, δεν χρησιμοποίησε ποτέ την αθλητική του ιδιότητα ως πρόσχημα για να αποφύγει τις σχολικές του υποχρεώσεις.

«Δεν γνώριζα καν για την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό. Το έμαθα όταν κάποια στιγμή του έκανα μια παρατήρηση για τα γράμματά του που…χοροπηδούσαν στο τετράδιο και τότε μου εξήγησε ότι γράφει κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς και από το Ολυμπιακό Στάδιο, μέσα στο λεωφορείο ή στο αυτοκίνητο», αποκάλυψε η φιλόλογός του.

«Θυμάμαι ότι εξακολούθησε να επισκέπτεται το σχολείο της καρδιάς του με την ίδια ευγένεια και αργότερα, όταν άρχισαν οι διακρίσεις του στο επί κοντώ αλλά και μετά τα πρώτα μεγάλα ρεκόρ. Eξακολουθεί να κάνει παρέα με τους ίδιους κολλητούς του φίλους, δεν άλλαξε καθόλου ως άτομο. Ήταν και παραμένει  το ίδιο δεκτικός και προσηνής», πρόσθεσε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε και στις αρχές που του δίδαξαν οι γονείς του.

«Ο Εμμανουήλ, προέρχεται από μια οικογένεια με αρχές, ανθρωπιστικές αξίες και με έντονο χριστιανικό ήθος. Ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, ήταν ιερωμένος ο οποίος άφησε την Ουγκάντα και ήρθε να ζήσει στη χώρα μας, σπουδάζοντας Θεολογία. Οφείλει πολλά στους γονείς του γιατί τον υποστήριξαν ηθικά και συναισθηματικά σε όλες του τις δυσκολίες και δεν ζήτησαν ποτέ να έχει το παιδί τους ιδιαίτερη μεταχείριση λόγω της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας και ερωτηθείσα εάν κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων, ο Εμμανουήλ Καραλής είχε γίνει αποδέκτης μπούλινγκ από συμμαθητές του, η κ. Τσακίρη επισήμανε: «Δεν είχε υποπέσει τίποτα τέτοιο στην αντίληψή μου στο Γυμνάσιο. Είχε την απόλυτη αποδοχή των συμμαθητών του. Ίσως στα πρώτα χρόνια του δημοτικού, σε μια ηλικία κατά την οποία τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σκληρά, να είχε υποστεί περιθωριοποίηση την οποία όμως η οικογένειά του αντιμετώπισε με αγάπη και συζήτηση και αυτό σταδιακά έφερε και την απόλυτη αποδοχή. Ο Εμμανουήλ χαίρει μεγάλης αγάπης και εκτίμησης στην ευρύτερη κοινωνία. Είναι το ίνδαλμα των παιδιών στην περιοχή μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα