back to top
30.6 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

30.6 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν για δεύτερο 24ωρο οι ενισχυμένες δυνάμεις πυρόσβεσης στο Νότιο Ρέθυμνο. Αυτή την ώρα, στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στον Δήμο Αμαρίου, δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες, που αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα τμήματα. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εκκενώθηκαν εννέα οικισμοί. «Κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας που έσπευσε στο σημείο. Αναμένεται να ενισχύσουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών και εναέρια μέσα.

Στη Μέση Ανατολή… Χτύπημα στο Ισραήλ, αυτόνομο και ανεξάρτητο από τους συμμάχους της, δρομολογεί η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το CNN.

Το Ιράν πάντως εξακολουθεί να προετοιμάζει σκληρή απάντηση στο Ισραήλ, μετά τη δολοφονία Χανίγια στο έδαφός του. Το Τελ Αβίβ και δηλώνει πανέτοιμο για άμυνα και επίθεση.

Στη Λωρίδα της Γάζας εντείνονται οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες, σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα. Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή για εκκένωση της Χαν Γιούνις και γειτονικών περιοχών της στη νότια Λωρίδα της Γάζας καθώς και περιοχών στο βόρειο τμήμα του θύλακα, ενόψει μιας αναμενόμενης στρατιωτικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας.

Σε αυτό το φόντο, οι ηγέτες του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς να βρεθούν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις 15 Αυγούστου είτε στη Ντόχα, είτε στο Κάιρο. Στόχος να γεφυρωθούν οι διαφορές στην προτεινόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και να αρχίσουν να την εφαρμόζουν χωρίς καθυστέρηση.

Το Ισραήλ θα στείλει αντιπροσωπεία για να συμμετάσχει στην συνάντηση της 15ης Αυγούστου που πρότειναν οι διαπραγματευτές (ΗΠΑ, Κατάρ και Αίγυπτος) ώστε να προσπαθήσουν να επιτύχουν μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αμερικανικά F-22 Raptor, τα πλέον προηγμένα μαχητικά stealth, έφθασαν στη Μέση Ανατολή, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν την στρατιωτική τους δύναμη ενόψει της επαπειλούμενης επίθεσης του Ιράν και των συμμάχων του εναντίον του Ισραήλ.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή την ανάπτυξη επιπλέον πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα.

Στο άλλο μέτωπο.. συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην περιοχή του Κουρσκ στη Ρωσία. Οι Ουκρανοί έχουν αναπτύξει περίπου 1.000 στρατιώτες. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι ανέκοψε την προέλαση των Ουκρανών. Το Κουρκς κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη.

Να παραμείνουμε στον διεθνή χώρο… Τρία άτομα, δύο έφηβους και έναν ενήλικα, συνέλαβαν οι αρχές της Αυστρίας για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες της στο Λονδίνο.

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 48χρονος που δέχθηκε τσίμπημα από αράχνη στον Πύργο. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Έντεκα προσαγωγές, μετά από επίθεση αγνώστων λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ με πέτρες κατά αστυνομικών στη Λεωφόρο Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειρηνικές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Βρετανία. Χιλιάδες διαδηλωτές σε Λίβερπουλ, Μπρίστολ, Μπράιτον και Λονδίνο που δημιούργησαν ασπίδα προστασίας γύρω από τα κέντρα ασύλου μεταναστών, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους και γύρω από τα κέντρα φιλοξενίας σε μία πρωτοφανούς κλίμακας κινητοποίηση.

Στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Την ήττα με σκορ 12-9 από την Ουγγαρία γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών σε αγώνα κατάταξης για το ολυμπιακό τουρνουά και αύριο Σάββατο θα διεκδικήσει με τον Καναδά την 7η θέση.

Στο μεταξύ ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στην ελευθέρα πάλη θα αντιμετωπίσει, στην πρώτη σειρά των ρεπεσάζ που ξεκινούν στις 12:00, τον Αυστραλό Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς (2ος αγώνας) κι αν προκριθεί, θα διεκδικήσει ένα χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Αμινέ.

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα