back to top
34.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

34.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ανατροπή βυτιοφόρου και φωτιά στην Αθηνών-Κορίνθου. Κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος της Κινέτας και στα δύο ρεύματα. Εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Με κάθε μέσο αναχωρούν από την πόλη οι Αθηναίοι ενόψει του 15Αυγουστου. Γεμάτα αναχωρούν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό για προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Ιονίου. Περισσότερα από 120 ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα εκτελεστούν έως την Κυριακή από τα τρία μεγάλα λιμάνια της χώρας. Οι πληρότητες στα πλοία φθάνουν και το 100% για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Αυξημένη η κίνηση περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που καίει για τρίτη ημέρα στο νότιο Ρέθυμνο. Στη μάχη περισσότεροι από 300 πυροσβέστες, μαζί με δασοκομάντος, που προσπαθούν να ανακόπτουν την όποια ανάφλεξη κυρίως στα μέτωπα Αποδούλου, Πλάτανο και Βαθιακό. Να κηρυχθεί πυρόπληκτο το Αμάρι θα αιτηθεί σήμερα ο δήμαρχός του, Παντελής Μουρτζανός.

Όπως είπε στο ΑΠΕ, χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί κυρίως με καλλιεργήσιμη γη και ελαιώνες, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό η αγροτική οικονομία των κατοίκων και του δήμου.

Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα εννέα χωριά που εκκενώθηκαν χθες, και προσπαθούν να οργανώσουν τις ζωές τους σε νέα βάση, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με τη γεωργία και ορισμένοι με την κτηνοτροφία.

Το Ισραήλ συναινεί να αρχίσουν ξανά συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Θα στείλει αντιπροσωπεία διαπραγματευτών στις 15 Αυγούστου στην τοποθεσία που θα οριστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Λίγο νωρίτερα, η Ουάσιγκτον, το Κάιρο και η Ντόχα προσκάλεσαν τα αντίπαλα μέρη να ξαναρχίσουν τις έμμεσες διαπραγματεύσεις, τονίζοντας πως υπάρχει ήδη συμφωνία-πλαίσιο «στο τραπέζι αυτή τη στιγμή» και απομένει απλώς να συμφωνηθούν «οι λεπτομέρειες της εφαρμογής της».

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ενώ συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στον παλαιστινιακό θύλακα. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον δυο σχολείων.

Μεγαλύτεροι τώρα οι φόβοι για επίθεση στο Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ παρά από το Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις στο CNN ενός Αμερικανού αξιωματούχου και ενός αξιωματούχου των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε μέσω X ότι συζητήθηκαν με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, τα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπίσουν το Ισραήλ, σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του. Στη Μέση Ανατολή έφτασαν ήδη αμερικανικά μαχητικά F-22.

«Μαζική» επιδρομή με drones εξαπολύθηκε τη νύχτα στη ρωσική περιφέρεια Λίπετσκ, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της, Ιγκόρ Αρταμόνοφ.

Η πόλη Λίπετσκ βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Στην ίδια περιφέρεια, μια βάση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στις φλόγες, όπως μετέδωσαν τα επίσημα πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA. Δεν διευκρινίζεται αν αυτό οφείλεται στην ουκρανική επίθεση ή όχι.

Σε υψηλό εξαμήνου κυμαίνονται οι τιμές του φυσικού αερίου στο ολλανδικό hub TTF, στον απόηχο των κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες. Η τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασε, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, το «φράγμα» των 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την υψηλότερη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι έξι από τις 16 προσαγωγές ατόμων χθες βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από επίθεση με πέτρες σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Πάνω από 14.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιούλιο, πρώτο μήνα του προγράμματος.

Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχθηκε η Εύβοια, ενώ ακολουθούν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα.

«Αυτό που συμβαίνει με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πραγματικά ντροπή. Οι μισοί Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές και η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την “ελεύθερη αγορά”», δηλώνει σε βίντεο του στα social media ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε εξέλιξη η ηλεκτρονική διαδικασία για τα voucher αγοράς βιβλίων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω gov έως και τα μεσάνυχτα της 16ης Αυγούστου.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε ο ίδιος, για να επικυρωθεί η νίκη του, ενώ η αντιπολίτευση επιμένει πως έχει αποδείξεις πως έγινε νοθεία στις προεδρικές εκλογές από τον κυβερνητικό μηχανισμό.

Στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Στη 10η θέση τερμάτισε ο Άλκης Κυνηγάκης στον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης των 10 χιλιομέτρων στον Σηκουάνα.

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι βορειοανατολικοί τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα