back to top
31.2 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στοχευμένη επιχείρηση του Ισραήλ με ντρόουν νωρίτερα σε αυτοκίνητο στη Σιδώνα του Λιβάνου, όπως μεταδίδει το αλ Τζαζίρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση σκοτώθηκε ένα στέλεχος της Χαμάς. Ακολούθησε συντονισμένη επίθεση από τον ισραηλινό στρατό σε χωριό κοντά στα σύνορα. Εν τω μεταξύ, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν πρόσθεσαν νέους πυραύλους κρουζ και drones στο οπλοστάσιο των ναυτικών τους δυνάμεων, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση. Αυτοί οι νέοι πύραυλοι «έχουν δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης εκρηκτικής κεφαλής υψηλής ισχύος που είναι μη ανιχνεύσιμη και μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές και να βυθίσουν τους στόχους τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από το αρμόδιο ρωσικό υπουργείο η περιοχή του Κουρσκ, όπου συνεχίζονται οι μάχες με τον ουκρανικό στρατό. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν την επέλαση των Ουκρανών. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι επέφεραν σημαντικά πλήγματα στις εχθρικές δυνάμεις, ωστόσο σε βίντεο, που επαληθεύτηκε από το Ρόιτερς, εικονίζεται φάλαγγα με καμένα ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά σε αυτοκινητόδρομο.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στην ουκρανική πόλη Κοστιαντίνιφκα. Η ουκρανική αστυνομία ζήτησε την απομάκρυνση σχεδόν 20.000 πολιτών από την περιφέρεια του Σούμι που συνορεύει με το Κουρσκ. Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας για τους αμάχους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Νόμιμες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» χαρακτήρισε τις ουκρανικές αντεπιθέσεις σε ρωσικό έδαφος ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ρόντεριχ Κιζεβέτερ. Για «δικαιολογημένη» ενέργεια έκανε λόγο ο ειδικός σε θέματα ‘Αμυνας για τους Φιλελευθέρους Μάρκους Φάμπερ. Τη μείωση της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία ζητεί ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ καθώς, όπως λέει, «φθάνουμε στα όριά μας».

Αυξήθηκε στο 2,7% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, έναντι 2,3% τον Ιούνιο. Κύριες αιτίες οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής όπως το ελαιόλαδο και στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

«Η παρατεταμένη ακρίβεια, οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια “φωτιά”, είναι η άλλη όψη των τεράστιων κερδών των διαφόρων ομίλων και της προκλητικής κυβερνητικής πολιτικής στήριξής τους», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ανερμάτιστο και ατεκμηρίωρο χαρακτηρίζει η ΝΔ τον λόγο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ΕΡΤ. «Οι συνεχείς επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης και οι συκοφαντίες κατά των πολιτικών αντιπάλων δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν. «Ίσως η παρατεταμένη έκθεσή του στον Μυκονιάτικο ήλιο να τον επηρέασε» », αναφέρουν πηγές της κυβερνώσας παράταξης.

«Προφανώς σύσσωμο το Γραφείο Τύπου της ΝΔ βρίσκεται σε διακοπές, και παρέδωσε τα ηνία στα τρολ της Πειραιώς», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης προσθέτει: Έτσι εξηγούνται όσα σχολιάζουν «πηγές» της ΝΔ σε μια αποτυχημένη, όσο και άθλια, προσπάθεια να αντικρούσουν την πολιτική κριτική του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως τη διατύπωσε στη συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το μαιευτήριο «Έλενα» προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό. «Από αυτές προέκυψε μια θλιβερή εικόνα με εργαζόμενους, έγκυες και συνοδούς να ψάχνουν επί ματαίω να βρουν κάποιον ψύκτη να λειτουργεί, να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τα βάζουν επάνω σε υπολειτουργούντα κλιματιστικά για να διατηρηθούν κρύα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Δαφνούδι του δήμου Εμμανουήλ Παππά Σερρών. Η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και θεωρείται πιθανόν να ξεκίνησε από κεραυνό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των πυρκαγιών, κηρύχθηκαν τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες στο Ρέθυμνο ενώ ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός κατέθεσε νέο αίτημα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρου του Δήμου.

Συνολικά 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Περιφέρεια Κρήτης και σε περιοχές του Βορείου Αιγαίου.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την μεγάλη έξοδο των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου. Μεταξύ άλλων προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την Τετάρτη 14 Αυγούστου στις εξόδους των εθνικών οδών.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Στις 9.15 ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο αντιμετωπίζοντας τον Άμιν από το Σαν Μαρίνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέται αύριο στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα