back to top
34.3 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

34.3 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Η ιταλική διαμαρτυρία μετέτρεψε σε… παρωδία το ματς με την Ισπανία

Διαβάστε επίσης

Σε παρωδία εξελίχθηκε ο αγώνας κατάταξης της Ιταλίας με την Ισπανία, για τις θέσεις 5-8 του ανδρικού τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ιταλοί, που συνεχίζουν να πνέουν μένεα για τη διαιτησία του προημιτελικού με την Ουγγαρία (για τη φάση της αποβολής του Φραντσίσκο Κοντέμι για βιαιοπραγία), γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη προς τη γραμματεία κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή της διαμαρτυρίας τους.

Ο Κοντέμι, ο οποίος δεν τιμωρήθηκε περαιτέρω από τη World Aquatics, η οποία παράλληλα απέκλεισε από τη συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά τους δύο διαιτητές του επίμαχου αγώνα (τον Ρουμάνο Αλεξαντρέσκου και τον Μαυροβούνιο Μίσκοβιτς), κολύμπησε για το πρώτο σπριντ με τους Ισπανούς να περιμένουν και, όταν πήρε τη μπάλα, ο Σάντρο Καμπάνια ζήτησε τάιμ-άουτ, έβγαλε τον παίκτη του και δεν τον αντικατέστησε για τέσσερα λεπτά, αφήνοντας τους «σετεμπέλο» να παίζουν με παίκτη λιγότερο. Ο ίδιος ο Κοντέμι δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε μετά το πρώτο σπριντ.

Για την ιστορία, η Ισπανία επικράτησε 11-9 και την Κυριακή (11/8) θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση, με αντίπαλο το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ της ελληνικής ομάδας και της Αυστραλίας, που αρχίζει στις 7 μ.μ. Ο ηττημένος του αγώνα αυτού θα παίξει για την 7η θέση με τους «σετεμπέλο», το βράδυ του Σαββάτου (10/8).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ιταλία): 0-4, 3-2, 3-3, 3-2
Τα γκολ:
ΙΤΑΛΙΑ: Ετσενίκε 2, Ιόκι Γκράτα 2, Ντι Φούλβιο, Τζιανάτσα, Φοντέλι, Πρεσούτι, Μπρούνι
ΙΣΠΑΝΙΑ: Γρανάδος 3, Περόνε 3, Λαρούμπε 2, Μουναρίθ, Ντε Τόρο, Φαμέρα

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα