back to top
31.2 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Μπαχ: «Η ένταξη της πυγμαχίας στο Λος Άντζελες θα αποφασιστεί το επόμενο έτος»

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση για την ένταξη της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028 πρέπει να ληφθεί το 2025, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ.

Η διοργάνωση πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού διευθύνεται από τη ΔΟΕ αφού αφαίρεσε την αναγνώρισή της από τη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (IBA) πέρυσι λόγω της αδυναμίας της να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση και τα οικονομικά.

Η ΔΟΕ δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη το άθλημα στο πρόγραμμα τω Ολυμπιακών Αγώνων 2028 του Λος Άντζελες και προέτρεψε τις εθνικές ομοσπονδίες πυγμαχίας να δημιουργήσουν μία νέα ομοσπονδία πυγμαχίας.

«Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, το συντομότερο δυνατό. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο από το τέλος του επόμενου έτους», είπε ο Τόμας Μπαχ σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε πότε η ΔΟΕ θα αποφασίσει για την ένταξη ή όχι του αθλήματος για το Λος Άντζελες.

Μία νέα παγκόσμια ομοσπονδία που ονομάζεται World Boxing ξεκίνησε το 2023 και έχει επί του παρόντος 37 μέλη, ακόμα πολύ λιγότερα από την IBA, αλλά δεν αναγνωρίζεται από τη ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ ανέστειλε την IBA το 2019 για θέματα διοίκησης, οικονομικών, διαιτησίας και ηθικής και δεν την ενέπλεξε στη διεξαγωγή των αγώνων πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, προτού αφαιρέσει την αναγνώρισή της το 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα