back to top
31.2 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024

Παρίσι 2024: Χάλκινο μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη ο Κουρουγκλίεβ

Διαβάστε επίσης

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 86 κιλών της ελευθέρας πάλης κατέκτησε ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεβ, καθώς κέρδισε με 5-4 στα σημεία τον Άμινε Μίλες Ναζέμ από το Σαν Μαρίνο.

Είναι το όγδοο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με τον ομογενή παλαιστή να προσθέτει κι αυτός μια ακόμα τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα.

Έτσι, ο 32χρονος αθλητής έφερε μετάλλιο στη χώρα μας στην πάλη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και τον Αρτιόμ Κιουρεγκιάν. Αυτή μάλιστα είναι η 12η φορά που Έλληνας παλαιστής ανεβαίνει στο βάθρο στην παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού.

Ο Κουρουγκλίεβ ξεκίνησε ιδανικά το ματς, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 4-0, άντεξε στην αντεπίθεση του παλαιστή από το Σαν Μαρίνο στα τελευταία 15” και το Σάββατο θα παραλάβει το χάλκινο μετάλλιο.

Το μετάλλιο αυτό είναι το 8ο της Ελλάδας στο Παρίσι, που μετά από 28 έτη και επτά Ολυμπιακούς Αγώνες ισοφαρίσει το επίτευγμα στην Ατλάντα και πλέον στοχεύσει στη διψήφια συγκομιδή που έχει πιάσει μόνο στο Σίδνεϊ το 2000 με 13 μετάλλια και στην Αθήνα με 16.

Μάλιστα, το χάλκινο του Κουρουγκλίεβ σημαίνει ότι η Ελλάδα θα φύγει από την γαλλική πρωτεύουσα με τουλάχιστον διπλάσια συγκομιδή από το Τόκιο το 2021, όπου είχε κατακτήσει μόλις τέσσερα μετάλλια.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα