back to top
30.7 C
Athens
Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ επέκτεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας τις εντολές εκκένωσης στην Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους να φύγουν άμεσα, καθώς γίνονταν εκρήξεις από πυρά αρμάτων μάχης.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά ενόπλων της Χαμάς που χρησιμοποιούσαν τις περιοχές αυτές για επιθέσεις.

Ακραίος σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Κρήτη.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Υπό φύλαξη είναι όλοι οι χώροι πρασίνου, όπως του Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων, ενώ ειδικά για τον Λόφο Λυκαβηττού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και η τηλεφωνική γραμμή 1595.

Για την απόφασή του να διεκδικήσει πριν από έναν χρόνο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης σε άρθρο του με τίτλο «οι αλήθειες ενός χρόνου», στην εφημερίδα «Documento». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξιστορεί πώς έζησε την περίοδο από τις 18 Ιουνίου έως τις 29 Αυγούστου 2023 οπότε ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Τονίζει ότι η απόφασή του να κατέβει για πρόεδρος είχε ληφθεί και βιντεοσκοπηθεί πριν καν την ανακοινώσει στον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που, όπως εξιστορεί, έγινε σε δείπνο με τον πρώην πρωθυπουργό και τη σύζυγό του στο Σούνιο στις 25 Αυγούστου. Προαναγγέλλει δε πως το γιατί έχει διαρραγεί η σχέση του με τον κ. Τσίπρα πρόσφατα, θα το παρουσιάσει σε επόμενο άρθρο, γιατί «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να ξέρει τους λόγους».

“Ναι” απαντά με σιγουριά στο ερώτημα, “αν μπορεί να τα καταφέρει και ως δήμαρχος Αθήνας και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ” ο Χάρης Δούκας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές ιδιότητες που όχι μόνο δεν συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά ενισχύει η μια την άλλη. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Libre ο δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει ότι οραματίζεται ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα φέρει ξανά την ελπίδα στην κοινωνία και ξεκαθαρίζει ότι η υποψηφιότητά του δεν είναι υποψηφιότητα εναντίον κάποιου. “Είναι υποψηφιότητα υπέρ της ελπίδας που υπάρχει στη βάση της παράταξης ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά μεγάλο, να κυβερνήσει και να αλλάξει τα πράγματα” υπογραμμίζει ο κ. Δούκας και σημειώνει πως “για να αλλάξει τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει προηγουμένως, να αλλάξει και το ίδιο”.

Το όραμά του για ένα αυτόνομο ΠΑΣΟΚ μέσα από το άνοιγμά του στην κοινωνία και την ενεργοποίηση συλλογικοτήτων που αυτή τη στιγμή παραμένουν ανενεργές, ξεδίπλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Κώστα Κορέλλη και Βαγγέλη Σαρακινό. Όπως τόνισε, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας χρειάζεται η δημιουργία μιάς ηγετικής ομάδας, που θα μπορεί να κάνει πράξη τη σύνθεση απόψεων, που μπορούν να προέρχονται από την αριστερά ως το κέντρο και τις παρυφές της δεξιάς, και αυτό όχι για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ αλλά γιατί αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ξαναενώσουν το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία.

Ηλεκτρονική πειρατεία δηλώνει ότι υπέστη η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Κατηγορεί παράγοντα «στο εξωτερικό» πως παρεισέφρησε στις εσωτερικές επικοινωνίες της και τις υπέκλεψε, όπως και φάκελο για τον Τζέι Ντι Βανς, τον υποψήφιο της παράταξης για την αντιπροεδρία.

Την 5η θέση στο ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης κατέκτησε η εθνική πόλο ανδρών, επικρατώντας 15-13 της Ισπανίας.

Στις 10 το βράδυ η τελετή λήξης των ολυμπιακών αγώνων. Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι τοπικά ισχυροί και θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα