back to top
29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε μήκος χιλιομέτρων απλώνεται η mega πυρκαγιά που ξεκίνησε στις τρεις μετά το μεσημέρι από τον Βαρνάβα.

Η μάχη με τις φλόγες δίνεται πλέον μόνο από εδάφους καθώς εδώ και δύο ώρες αποσύρθηκαν τα 29 πτητικά μέσα. Αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου ρίψεις νερού από τις πέντε και μισή το πρωί.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 14 ομάδες δασοκομάντος, 400 πυροσβέστες και 110 οχήματα, ενώ επιπλέον δυνάμεις αναμένονται από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Γραμμές ‘’άμυνας’’ προκειμένου να ανακοπεί η φωτιά έχουν αναπτυχθεί στο Μικροχώρι Ωρωπού (βόρεια) στο Γραμματικό (ανατολικά) και στη Σταμάτα (νότια)

Πριν από λίγο μήνυμα εκκένωσης προς Νέα Μάκρη στάλθηκε μέσω του 112 στους κατοίκους του Μαραθώνα.

Μηνύματα εκκένωσης έχουν σταλεί σε Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα, Σταμάτα, Γραμματικό, Μικροχώρι Ωρωπού, Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνα, Καλέντζι, και Πουρίθι.

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρωθυπουργός ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον υφυπουργό παρά το πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη και τον Διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων, Γιώργο Ευθυμίου.

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά και του αν υπουργού αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, το Ολυμπιακό Στάδιο διατίθεται για την προσωρινή φιλοξενία των κατοίκων περιοχών που εκκενώθηκαν.

Με απόφαση του Δήμαρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα ανοιχτή όλο το βράδυ θα παραμείνει η Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) για την φιλοξενία όσων εκκένωσαν τα σπίτια τους και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2012334.

Στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης επί της οδού Λυκαβηττού 37 για τη φιλοξενία ζώων που απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές.

Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών και την διακομιδή τραυματιών σε νοσοκομεία.

Τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, και έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό. Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά καθώς και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες.

Ακραίος παραμένει και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία, ενώ μέχρι και τον 15Αυγουστο σε επιφυλακή θα παραμείνουν πυροσβεστική υπηρεσία, στρατός, λιμενικό, αστυνομία καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες περιφερειών και δήμων.

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα στην Αθήνα. Οι χώροι πρασίνου, σε Λυκαβηττό, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια και Ιλίσια, φυλάσσονται, ενώ επιπρόσθετα για τον Λόφο Λυκαβηττού παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε 24ωρη λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή 1595.

Για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή Ασπροχώρι του Ωρωπού Αττικής, συνελήφθη ηλικιωμένη, η οποία οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη. Όπως έγινε γνωστό η συλληφθείσα επανειλημμένα έκαιγε ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρο.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 40χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την κορούλα του από την ηλικία των 4ων ετών. Την καταγγελία έκανε η μητέρα όταν το 9χρονο σήμερα παιδάκι λύγισε και εξομολογήθηκε τα όσα ειδεχθή υπέφερε από τον ίδιο του τον πατέρα..

Στη Διεθνή επικαιρότητα:

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από αύριο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα, με τον Ρώσο πρόεδρο.

Με την γαλανόλευκη στα χέρια των Εμμανουήλ Καραλή και Ευαγγελίας Πλατανιώτη ξεκίνησε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024. Διάσημοι σταρ, ερμηνευτές, χορευτές και καλλιτέχνες δίνουν το παρών σε μια φαντασμαγορική παράσταση στο εθνικό στάδιο της Γαλλίας που σηματοδοτεί τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και το πέρασμα της Ολυμπιακής σημαίας στο Λος Άντζελες.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις τοπικά ισχυροί έως 7 μποφόρ, θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 30 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα