back to top
29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Δραματικές ώρες για τους κατοίκους της βορειο ανατολικής Αττικής που βλέπουν γιγάντιες φλόγες να καταπίνουν δέντρα, σπίτια και περιουσίες.

Εντολή εκκένωσης έλαβαν οι κάτοικοι και του Διονύσου και της Ραπεντώσα. Νωρίτερα εκκενώθηκε ο Μαραθώνας ενώ εντολές εκκένωσης έχουν λάβει μέσω του 112 οι περιοχές Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα, Σταμάτα, Γραμματικό, Μικροχώρι Ωρωπού, Βαρνάβας, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας, Καλέντζι, και Πουρίθι.

Γραμμές ‘’άμυνας’’ προκειμένου να ανακοπεί η φωτιά – που ξέσπασε στις τρεις μετά το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα – έχουν αναπτυχθεί στο Μικροχώρι Ωρωπού (βόρεια) στο Γραμματικό (ανατολικά) και στη Σταμάτα (νότια)

Αυτή την ώρα επιχειρούν 14 ομάδες δασοκομάντος, 400 πυροσβέστες και 110 οχήματα, ενώ επιπλέον δυνάμεις αναμένονται από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Η μάχη με τις φλόγες δίνεται πλέον μόνο από εδάφους, ενώ από τις πέντε και μισή το πρωί θα συνεχίσουν ρίψεις νερού 29 πτητικά μέσα. Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων καθώς μιλούν για νέα αναζωπύρωση των ανέμων το πρωί μετά από μια μικρή ύφεση τη νύχτα.

Στην Αθήνα επέστρεψε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον υφυπουργό παρά το πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη και τον Διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων, Γιώργο Ευθυμίου.

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά και του υφυπουργού αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, το Ολυμπιακό Στάδιο διατίθεται για την προσωρινή φιλοξενία των κατοίκων περιοχών που εκκενώθηκαν. Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής συνέρχεται από το Καπανδρίτι για τον καλύτερο συντονισμό συνδρομής πόρων και μέσων πυρόσβεσης.

Με απόφαση του Δήμαρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα ανοιχτή όλο το βράδυ θα παραμείνει η Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) για την φιλοξενία όσων εκκένωσαν τα σπίτια τους και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2012334.

Ανοιχτό θα παραμείνει και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης επί της οδού Λυκαβηττού 37 για τη φιλοξενία ζώων που απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές.

Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών και την διακομιδή τραυματιών σε νοσοκομεία.

Τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, και έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό. Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά καθώς και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Ανδρομάχη Πιερρίας.

Ακραίος παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία, ενώ μέχρι και τον 15Αυγουστο σε επιφυλακή θα παραμείνουν πυροσβεστική υπηρεσία, στρατός, λιμενικό, αστυνομία καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες περιφερειών και δήμων.

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα στην Αθήνα: Οι χώροι πρασίνου, σε Λυκαβηττό, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια και Ιλίσια θα παραμείνουν φυλασσόμενοι, ενώ επιπρόσθετα για τον Λόφο Λυκαβηττού παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε 24ωρη λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή 1595.

Για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή Ασπροχώρι του Ωρωπού Αττικής, συνελήφθη ηλικιωμένη, η οποία οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη. Όπως έγινε γνωστό η συλληφθείσα επανειλημμένα έκαιγε ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρο.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 40χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την κορούλα του από την ηλικία των 4ων ετών. Την καταγγελία έκανε η μητέρα όταν το 9χρονο σήμερα παιδάκι λύγισε και εξομολογήθηκε τα όσα ειδεχθή υπέφερε από τον ίδιο του τον πατέρα..

Στη Διεθνή επικαιρότητα:

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα, με τον Ρώσο πρόεδρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, οι Φρουροί της Επανάστασης πιέζουν την κυβέρνηση του Ιράν για απευθείας επίθεση στο Ισραήλ, ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες.

Με την γαλανόλευκη στα χέρια των Εμμανουήλ Καραλή και Ευαγγελίας Πλατανιώτη ξεκίνησε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024. Δύο παιδιά με μεγάλα όνειρα από μια μικρή χώρα έγραψε στα social ο σημαιοφόρος μας ποστάροντας τη φωτογραφία του με την Ευαγγελία Πλατανιώτη και την ελληνική σημαία. Την ολυμπιακή σημαία θα παραλάβει το Λος Άντζελες που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2028.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις τοπικά ισχυροί έως 7 μποφόρ, θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 29 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα