back to top
30.8 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

30.8 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας- 9 άτομα στο νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για να δεχθούν τυχόν ασθενείς που θα παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα ή εγκαύματα από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Βαρνάβα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα, εκτός από τις Υγειονομικές Δομές των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά, το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών εγκαυματιών και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως επιχειρησιακός σύνδεσμος του ΕΚΑΒ έτσι ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής ροή πληροφόρησης προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) αλλά και το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ).

Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης

Λόγω της έντασης της φωτιάς και της πορείας που έχει πάρει το μέτωπο, μετά το μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, αποφασίστηκε και η εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Δεκαεννέα παιδιά (περιπατητικά περιστατικά) και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν, από το Παίδων Πεντέλης, με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού. Επίσης, διεκομίσθησαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παιδων Αγ. Σοφία. Στο σημείο έσπευσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου καθώς και η Διοικήτρια και Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ. Η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι κτιριακά ασφαλές.

Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, εκκενώθηκε από όπου 4 άτομα προσωπικό μετακινήθηκαν με ίδια μέσα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό.

Επίσης 9 άτομα απευθύνθηκαν σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία.

Πρόκειται για έναν άντρα και μία γυναίκα που πήγαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου

Έναν άνδρα ηλικίας 67 χρόνων με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) που προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, διότι λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή δεν λειτουργούσε το υποστηρικτικό του μηχάνημα

Δύο άνδρες που προσήλθαν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Ο ένας είναι 83 ετών, εισέπνευσε καπνό και μπήκε σε οξυγόνο. Ο άλλος είναι 67 ετών και έχει ΧΑΠ. Μια επίσης γυναίκα 73 ετών με αναπνευστικά προβλήματα. Όλοι οι ασθενείς είναι καλά στην υγεία τους.

Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε στα χέρια και στα πόδια ενώ επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων στη βορειοανατολική Αττική.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαραθώνα και εν συνεχεία κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αττικής.

O πυροσβέστης φέρει εγκαύματα β΄ βαθμού στα χέρια και τα πόδια του, χωρίς όμως να εμπνέεται ανησυχία για την υγεία του.

Έλενα Μπρέγιαννη 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα