back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Μαϊχόσογλου, δήμαρχος Διονύσου: Κίνδυνος αναζωπυρώσεων, χρειαζόμαστε περισσότερα εναέρια μέσα

Διαβάστε επίσης

Για κίνδυνο αναζωπύρωσης αλλά και για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που εξακολουθούν να επικρατούν στην περιοχή, λόγω της φωτιάς που ξεκίνησε χθες από τον Βαρνάβα, έκανε λόγο η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Νίκο Καρούτζο, τόνισε ότι η κατάσταση είναι μεν κατά τι καλύτερη από χθες, ωστόσο, επισήμανε τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή καθώς, όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή, στα όρια των Αφιδνών και του Αγίου Στεφάνου, στο δυτικό μέρος της λίμνης του Μαραθώνα, υπάρχει αναζωπύρωση.

«Φοβόμαστε μήπως λόγω της φοράς του ανέμου, η φωτιά γυρίσει και περάσει στον Άγιο Στέφανο. Ήδη, επιχειρούν στο σημείο δύο ελικόπτερα Erickson», σημείωσε η κ. Μαϊχόσογλου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για επιπλέον εναέρια μέσα ώστε να μπορέσει να ανακοπεί η φωτιά.

«Χθες το βράδυ ζήσαμε μια πύρινη κόλαση. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και ετοιμότητα. Υπάρχουν ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτα σημεία, όμως, το πιο επικίνδυνο αυτή τη στιγμή είναι αυτό κοντά στις Αφίδνες. Ελπίζουμε να κοπάσει σύντομα ο αέρας», υπογράμμισε.

«Επικεντρώνουμε άπαντες τις προσπάθειές μας στο να διαφυλάξουμε πρωτίστως ανθρώπινες ζωές καθώς και να ανακόψουμε τις αναζωπυρώσεις, όπου είναι δυνατόν. Για την ώρα, δεν έχουμε πλήρη εικόνα των ζημιών, όμως ακόμα και στον Διόνυσο όπου υπήρχε μεγάλο πύρινο μέτωπο, διαφυλάχθηκαν οι κατοικίες», κατέληξε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα