back to top
33.2 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Αττική – Κάηκαν σπίτια – Εκκενώθηκε προληπτικά το Αμ. Φλέμινγκ – Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για να αντιμετωπίσουν εν μέσω σφοδρών ανέμων το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βαρνάβα και έχει επεκταθεί στη βορειοανατολική Αττική.

Κάηκαν σπίτια σε Χαλάνδρι, Πεντέλη και Βριλήσσια όπως και το σχολικό συγκρότημα στη Νέα Πεντέλη, στη συμβολή της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδού Ραιδεστού.

Στη Νέα Πεντέλη κάηκε και το κλειστό γυμναστήριο ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και ο παιδικός σταθμός.

Τα μηνύματα από το 112 είναι αλεπάλληλα.

Oι κάτοικοι της περιοχής Κρασά στα Άνω Βριλήσια καλούνται να απομακρυνθούν προς κεντρικά Βριλήσια ή προς Χαλάνδρι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τα κυριότερα μέτωπα αυτήν την ώρα είναι τα εξής:

-Στην περιοχή Κρασά Άνω Βριλησσίων

– Μετά τη λίμνη του Μαραθώνα με κατεύθυνση προς τις Αφίδνες

– Από το Γραμματικό προς τον Μαραθώνα

-Από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414

Σε προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, προχώρησε νωρίς το απόγευμα το υπουργείο Υγείας. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μετέφεραν τους ασθενείς και το προσωπικό, στα νοσοκομεία Παμμακάριστος και Σπηλιοπούλειο.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα εκκενώθηκε και το Παίδων Πεντέλης. 19 παιδιά και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού.

Επίσης, διεκομίσθησαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παίδων Αγ. Σοφία

15 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία – Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Σε αυξημένη ετοιμότητα, έχουν τεθεί, από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου, καθώς και τα νοσοκομεία Σωτηρία και Γ.Γεννηματάς. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει θέσει ετοιμότητα, εκτός από τις Υγειονομικές Δομές των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά, το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών εγκαυματιών και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» για την υποδοχή πιθανών περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε διασπορά στην περίμετρο της πυρκαγιάς. Έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».

Μέχρι στιγμής οι διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ, από χθες, παρείχαν προνοσοκομειακή φροντίδα σε 15 περιστατικά, εκ των οποίων τα 13 αφορούσαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα πολιτών και τα άλλα 2 σε πυροσβέστες, ο ένας υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και ο άλλος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Όλα τα περιστατικά διακομίσθηκαν με ασφάλεια σε Υγειονομικούς Σχηματισμούς.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή προς όλες τις υγειονομικές δομές της Ανατολικής Αττικής να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση

Τα μηνύματα από το 112 είναι αλεπάλληλα 

Στις 15:15 με μήνυμα από το 112 καλούνται οι κάτοικοι της περιοχή Κρασά Άνω Βριλησσίων όπου επεκτάθηκε η πυρκαγιά να απομακρυνθούν προς Κεντρικά Βριλήσσια και Χαλάνδρι

Γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι ήχησε νέο 112 για εκκένωση της Νέας Πεντέλης, της Παλαιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου και Πάτημα Βριλησσίων με την οδηγία προς τους κατοίκους των περιοχών να κατευθυνθούν προς το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα