back to top
31.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Aντιμέτωπη με μικροεστίες πυρκαγιάς είναι η Πυροσβεστική στη ΒΑ Αττική με εξαίρεση με την αναζωπύρωση λίγο πριν από τις 5 στην περιοχή της Νέας Μάκρης μια ανάσα από τα πρώτα σπίτια στην περιοχή του Ερυθρό οπότε ήχησε και το 112. Η φωτιά καίει σε πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα. Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα στον αστικό ιστό και στην περιοχή των Βριλησσίων όπου ωστόσο βρέθηκε νεκρή μια γυναίκα. Για το πως ξημέρωσε η μέρα θα μας ενημερώσει ο Μιχάλης Λεγάκης…

Δύο νεαρά άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του δήμου Γλυφάδας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης «δύο νεαροί εθεάθησαν «επί το έργον», κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν». Προανάκριση διενεργεί για την υπόθεση το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Συνολικά 65 περιστατικά με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και ένα με ελαφρά εγκαύματα έχουν αντιμετωπιστεί από την Κυριακή σε Κέντρα Υγείας ή νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας υπάρχει και κινητή μονάδα υγείας ώστε αν χρειαστεί να εξετάζονται ασθενείς έως ότου διακομιστούν σε κάποια μονάδα υγείας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Σωτηρία και Γεννηματάς.

Να μην επιστρέφουν στις πυρόπληκτες περιοχές και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας κάλεσε μέσω του Αθήνα 9.84 τους πολίτες, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ειδική πλατφόρμα λειτουργεί για τη διαμονή των πυρόπληκτων. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στο 213 2047893. Στο υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033.

Για την προσωρινή φιλοξενία των κατοίκων περιοχών που εκκενώθηκαν έχουν διατεθεί -μεταξύ άλλων- το Ολυμπιακό Στάδιο, το Ζηρίνειο στην Κηφισιά και το κλειστό γυμναστήριο στα Βριλήσσια.

Ενεργά συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών ο Δήμος Αθηναίων, οι υπηρεσίες του οποίου παραμένουν σε επιφυλακή όλο το 24ωρο. Εκτός από τις δύο υδροφόρες που έχουν αποσταλεί για την υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανοιχτή για όσο χρειαστεί θα παραμείνει η Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) προκειμένου να φιλοξενήσει όσους επιθυμούν να καταφύγουν εκεί. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 201 2334.

Ανοιχτές και οι εγκαταστάσεις στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα για να προσφέρουν στέγη και τροφή στους εθελοντές, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Όσοι πολίτες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595, για συμβουλές και οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

Τουλάχιστον 120 στύλοι ηλεκτροδότησης έχουν καταστραφεί στις πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, ενώ 3.000 καταναλωτές βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Από την πλευρά του, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι -λόγω της πυρκαγιάς- έχουν επηρεαστεί σημαντικά κυκλώματα υπερυψηλής τάσης.

Στο λιμάνι του Λαυρίου αντί της Ραφήνας καταπλέουν προσωρινά από χθες όλα τα επιβατηγά πλοία, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι επιβάτες και να διευκολυνθούν οι πυροσβεστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Νέο περιστατικό γυναικοκτονίας σημειώθηκε στη συνοικία Παγκράτι Λαμίας. Ένας 67χρονος σκότωσε την γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Οι γείτονες ενημέρωσαν την αστυνομία για πυροβολισμούς σε ένα σπίτι. Φτάνοντας οι αστυνομικοί αντίκρυσαν το ζευγάρι σε ένα λουτρό αίματος.

Στη Μέση Ανατολή: Τηλεφωνική επικοινωνία για την Γάζα, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και δύο σημαντικές κρίσεις στην αφρικανική ήπειρο είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε τη σημασία της επιστροφής της Χαμάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βλέπουν απειλή επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ εντός ημερών καλώντας από κοινού με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την Τεχεράνη να «αποκηρύξει» κάθε σχέδιο γι’ αυτό.

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 28 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα