back to top
34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 08:30 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Προφάρτα στα Καλύβια Θορικού. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για την κατάσταση συνολικά. Ο Νεκτάριος Ανδριοπουλος θα μας ενημερώσει…

Για μια πολυσύνθετη φωτιά που δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί έκανε λόγο μιλώντας στον Αθήνα 984 ο γενικός γραμματέας δασών Στάθης Σταθόπουλος. «Έχουν προηγηθεί 70 μέρες υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους από την Κυριακή…οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι από Πέμπτη μέχρι Κυριακή θα έχουμε ξανά ισχυρούς ανέμους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε επτά καλοκαίρια από 2017 έως και 2023 έχει καταστραφεί το 33/% δηλαδή το 1/ 3 των δασών της Αττικής είπε νωρίτερα μιλώντας στον Αθήνα 984 ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγκουβάρδος

Δύο νεαρά άτομα ηλικίας έως16 ετών συνελήφθησαν για τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Προανάκριση διενεργεί για την υπόθεση το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι έπαιζαν με κροτίδες, με συνέπεια να ξεσπάσει η φωτιά.

«Προστρέξαμε από το πρώτο λεπτό της φωτιάς, στο βουνό της Τερψιθέας και οι δικοί μας εθελοντές εντόπισαν τα δύο παιδιά που την έβαλαν. Προλάβαμε να την ελέγξουμε χαμηλά και ευτυχώς πρόλαβαν και τα ελικόπτερα να την σβήσουν λίγο πριν σουρουπώσει» είπε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου .

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Σωτηρία και Γεννηματάς.

Συνολικά 65 περιστατικά με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και ένα με ελαφρά εγκαύματα έχουν αντιμετωπιστεί από την Κυριακή σε Κέντρα Υγείας ή νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ειδική πλατφόρμα λειτουργεί για τη διαμονή των πυρόπληκτων. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στο 213 2047893.

Για την προσωρινή φιλοξενία των κατοίκων περιοχών που εκκενώθηκαν έχουν διατεθεί -μεταξύ άλλων- το Ολυμπιακό Στάδιο, το Ζηρίνειο στην Κηφισιά και το κλειστό γυμναστήριο στα Βριλήσσια.

Στο λιμάνι της Ραφήνας καταπλέουν και αποπλέουν κανονικά από σήμερα τα πλοία της ακτοπλοΐας, που χθες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη βορειανατολική Αττική είχαν εκτραπεί προς το λιμάνι του Λαυρίου.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση έναντι του Ισραήλ, που έγιναν από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, «στερούνται πολιτικής λογικής και αντιφάσκουν με τις αρχές του διεθνούς δικαίου». Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί υπογράμμισε πως η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να εμποδίσει το Ισραήλ και κάλεσε το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο «να υψώσουν μια και καλή το ανάστημά τους εναντίον του πολέμου στη Γάζα και του πολεμοχαρούς Ισραήλ».

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 32 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα