back to top
35.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Δύο ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ εξαπέλυσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην ισραηλινή μεγαλούπολη, χωρίς να αναφέρουν θύματα. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, μία από τις ρουκέτες έπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών του κεντρικού Ισραήλ και η δεύτερη δεν πέρασε τα σύνορα της Γάζας. Εν τω μεταξύ, όπως ανέφεραν τρεις υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι στο Ρόιτερς, μόνο μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, αν αυτή προκύψει από τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν την Πέμπτη, θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτρέψει ή να καθυστερήσει το Ιράν από το να προβεί σε άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ. Μία από τις πηγές, ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας, δήλωσε ότι το Ιράν και σύμμαχοί του θα εξαπολύσουν απευθείας επίθεση αν οι συνομιλίες δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα ή αν η Τεχεράνη αντιληφθεί ότι το Ισραήλ κωλυσιεργεί τις διαπραγματεύσεις. Δύο από τις ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει για πρώτη φορά έναν αντιπρόσωπο στις μεθαυριανές διαπραγματεύσεις.

Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών από το πύρινο μέτωπο της βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η μάχη πυρόσβεσης συνεχίζεται σε διάσπαρτες εστίες. Πάνω από 100 κτίρια, κυρίως σπίτια αλλά και επιχειρήσεις, κάηκαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η φωτιά κατέστρεψε τουλάχιστον 100.000 στρέμματα.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της χθες όταν εγκλωβίστηκε στην επιχείρηση που εργαζόταν στο Πάτημα Βριλησσίων.

Θύματα και τα ζώα. 156 φιλοξενούνται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Σύσκεψη σε μία ώρα υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση από το μέτωπο των πυρκαγιών στην Αττική.

Τις επόμενες ημέρες ενεργοποιείται η πλατφόρμα arogi.gov.gr ώστε οι πυρόπληκτοι πολίτες να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής. Το ποσό ανέρχεται σε 10.000 ευρώ για τα σπίτια που χαρακτηρίζονται κόκκινα και 5.000 ευρώ γι αυτά που χαρακτηρίζονται κίτρινα. Συνολικά λαμβάνονται 15 μέτρα. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Επιτροπές Κρατικής Αρωγής, με σκοπό την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν συγκροτούνται εντός της ημέρας στην Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Δημόσιες υποδομές στην Πεντέλη, ανάμεσά τους σχολεία και βρεφονηπιακό σταθμό, επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, και δεσμεύθηκε για τάχιστη αποκατάσταση αυτών που έχουν υποστεί ζημιές.

Αναλυτικά στοιχεία για τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν από την Κυριακή ως σήμερα στην Αττική έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους». Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο». Σε έμπρακτη στήριξη των πληγέντων καλεί ο Στέφανος Κασσελάκης όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που βρίσκονται στην πρωτεύουσα. “Όσο έχουμε ένα ανάλγητο, αδιάφορο και κυνικό Κράτος, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο», γράφει σε νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το περιβάλλον και οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα της έλλειψης ουσιαστικής πρόληψης και συντονισμού” τονίζουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σε κοινή ανακοίνωσή τους ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Πουλάς και ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χάλαρης.

Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να “ξεπλένει” άλλο την ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα του “επιτελικού” κράτους, δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.

“Ας ασχοληθεί πρώτα με τα στοιχειώδη του δήμου του: μήπως για αρχή μαζέψει κανένα σκουπίδι και ακολούθως ας ρίξει 5 βαθμούς την θερμοκρασία της Αθήνας, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά” απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

“Η ειρωνική ανακοίνωση της ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν έχει συναίσθηση της τραγικής κατάστασης που βίωσαν οι πολίτες της Αττικής και ότι έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή. Έχουν χάσει πια και τη στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα. Τέλος εποχής”, ανταπαντά το γραφείο Τύπου του Χάρη Δούκα.

«Δεν γίνεται το 2024 να επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση και τελικά η φωτιά να σταματά στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας” δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στο «Talk Radio 98.9».

Πυρόπληκτες περιοχές και δομές φιλοξενίας πληγέντων και περίθαλψης ζώων επισκέπτεται σήμερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την παραίτηση του Βασίλη Κικίλια ζητά η Νέα Αριστερά, χαρακτηρίζοντάς τον υπουργό των επικοινωνιακών σόου και της απόλυτης ανικανότητας.

Σε επιφυλακή όλο το 24ωρο οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στη γραμμή 1595 για έκτακτη ανάγκη.

Επαναλειτουργούν από αύριο οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου στον Άγιο Ανδρέα, καθώς έχουν διασφαλιστεί πλέον ασφαλείς συνθήκες διαμονής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Συγκέντρωση-καταγγελία για τη νέα καταστροφή της Αττικής οργανώνει η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα απόψε στις 8 στην Πλατεία Συντάγματος.

Κάλεσμα για προσφορά αίματος απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται έλλειψη. «Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για αίμα δεν πάνε διακοπές», όπως τονίζει.

ΚΑΙΡΟΣ

Βοριάδες ως 6 μποφόρ σήμερα στην Αττική, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 37 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα