back to top
35.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στις Μούσγες Πηλίου, σε δασική έκταση. Ήχησε μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από το πύρινο μέτωπο της βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η μάχη πυρόσβεσης συνεχίζεται σε διάσπαρτες εστίες. Πάνω από 100 κτίρια, κυρίως σπίτια αλλά και επιχειρήσεις, κάηκαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η φωτιά κατέστρεψε τουλάχιστον 100.000 στρέμματα.

649 πληγέντες έχουν φιλοξενηθεί σε 39 ξενοδοχεία σε όλη την Αττική, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο που βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

156 πυρόπληκτα ζώα φιλοξενούνται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Σύσκεψη σε λίγη ώρα υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τις επόμενες ημέρες ενεργοποιείται η πλατφόρμα arogi.gov.gr ώστε οι πυρόπληκτοι πολίτες να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής. Αναλυτικά τα μέτρα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

«Πρωταρχικός στόχος είναι η άμεση καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν πολίτες και επιχειρήσεις και η γρήγορη αποκατάσταση και στήριξή τους», γράφει στο facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Τονίζει ότι «ο κρατικός μηχανισμός βρισκόταν στο πεδίο με όλες του τις δυνάμεις», ενώ υπεραμύνεται και της προτεραιότητας που δίδεται στις προληπτικές εκκενώσεις περιοχών, οι οποίες απειλούνται, επικαλούμενος τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Αναλυτικά στοιχεία για τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν από την Κυριακή ως σήμερα στην Αττική έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους». Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο». Να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, με νέα ανακοίνωσή του.

Την αποπομπή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. “Το να διασχίζει μία φωτιά 40 χιλιόμετρα στην ήδη μισοκαμένη Αττική και να μπαίνει και να καίει τον αστικό ιστό, είναι κάτι που ταιριάζει στην Καμπούλ και όχι στην Αθήνα” γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης σε νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Πάτημα Χαλανδρίου και τη βιοτεχνία όπου έχασε τη ζωή της μια εργαζόμενη, όταν εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό της από τη φωτιά.

«Το περιβάλλον και οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα της έλλειψης ουσιαστικής πρόληψης και συντονισμού” τονίζουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε κοινή ανακοίνωσή τους ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Πουλάς και ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χάλαρης.

Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να “ξεπλένει” άλλο την ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα του “επιτελικού” κράτους, δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας.

“Ας ασχοληθεί πρώτα με τα στοιχειώδη του δήμου του: μήπως για αρχή μαζέψει κανένα σκουπίδι και ακολούθως ας ρίξει 5 βαθμούς την θερμοκρασία της Αθήνας, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά” απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

“Η ειρωνική ανακοίνωση της ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν έχει συναίσθηση της τραγικής κατάστασης που βίωσαν οι πολίτες της Αττικής και ότι έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή. Έχουν χάσει πια και τη στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα. Τέλος εποχής”, ανταπαντά το γραφείο Τύπου του Χάρη Δούκα.

Επαναλειτουργούν από αύριο οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, καθώς έχουν διασφαλιστεί πλέον ασφαλείς συνθήκες διαμονής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Δύο ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ εξαπέλυσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην ισραηλινή μεγαλούπολη, χωρίς να αναφέρουν θύματα. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, μία από τις ρουκέτες έπεσε στη θάλασσα και η δεύτερη δεν πέρασε τα σύνορα της Γάζας.

Μόνο μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτρέψει ή να καθυστερήσει το Ιράν από άμεση επίθεση εναντίον του Ισραήλ, δηλώνουν στο Reuters τρεις υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι, ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων την Πέμπτη. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει για πρώτη φορά αντιπρόσωπό της στις μεθαυριανές συνομιλίες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, που επισκέπτεται σήμερα τη Μόσχα, ότι “ανησυχεί” για τον θάνατο Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Το Σάββατο ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο που στέγαζε εκτοπισμένους στην πόλη της Γάζας σκότωσε 93 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Το ενδεχόμενο ενός «μεγασεισμού» στην Ιαπωνία οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε ζώνες, οι οποίες κρίνονται υψηλού κινδύνου, πλήττοντας τον τουριστικό τομέα εν μέσω της περιόδου του καλοκαιριού, δήλωσαν σήμερα επαγγελματίες του χώρου.

ΚΑΙΡΟΣ

Βοριάδες ως 6 μποφόρ σήμερα στην Αττική, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα