back to top
29.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

29.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Κάνει λόγο για απαράδεκτο εμπαιγμό στο πρόγραμμα προσλήψεων μακροχρόνια ανέργων

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων, με την οποία κάνει λόγο για «ακατανόητη απόφαση» της Δ.ΥΠ.Α. σχετικά με το πρόγραμμα προσλήψεων μακροχρόνια ανέργων και για «απαράδεκτο εμπαιγμό».

«Απαράδεκτος εμπαιγμός του Δήμου Αθηναίων με το πρόγραμμα προσλήψεων μακροχρόνια ανέργων», αναφέρει αρχικά και στη συνέχεια αναλύει: «Η ακατανόητη απόφαση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) να μην προχωρήσει με το πρόγραμμα προσλήψεων μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, στερεί τη δυνατότητα εργασίας σε 72 δικαιούχους σε υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και παράλληλα την ενίσχυση του Δήμου με απαραίτητο εργατικό δυναμικό σε κρίσιμες υπηρεσίες του.

Ενώ στις 29 Μαΐου 2024 εγκρίθηκε με 3 αποφάσεις της Δ.ΥΠ.Α., η πρόσληψη 72 ατόμων για τον Δήμο Αθηναίων, και στη συνέχεια ο Δήμος δέσμευσε τις σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του, στις 8 Αυγούστου η Δ.ΥΠ.Α. χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα δεν θα προχωρήσει».

Ο δήμος προσθέτει: «Ζητάμε την άμεση αλλαγή αυτής της ακατανόητης απόφασης της Δ.ΥΠ.Α. ώστε να στηριχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι συμπολίτες μας και να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου μας.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα